חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בוראק נ' שמילוביץ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות קריות
44582-10-12
4.7.2013
בפני :
מוחמד עלי

- נגד -
:
ביכי בוראק
:
1. אנטולי שמילוביץ
2. הובלות אסלאן ח'אלד בע"מ ח.פ. 51409608

פסק-דין

פסק דין

1.תביעתה של התובעת לקבלת פיצוי בגין נזקי רכוש שנגרמו לרכבה כתוצאה מתאונה שארעה ביום 23/5/12, כאשר היא נהגה ברכבה וארעה התנגשות בינה לבין רכב אחר- משאית השייכת לנתבעת 2, ונהוגה בידי הנתבע 1.

2.על פי טענת התובעת, היא הגיעה לצומת ("יבור") מכיוון כללי מזרח ופנתה ימינה בנתיב השתלבות לכיוון כביש מס' 70, אשר באותו מקטע כולל שני נתיבים נוספים שמתמזגים לאחר מכן לנתיב אחד, ולאחר שהיא השתלבה בכביש ורכבה היה בנתיב הימני, סטתה המשאית מהנתיב השמאלי בו היא נסעה, אל כיוון הנתיב הימני, ופגעה ברכבה.

3.לטענת הנתבע 1, המשאית חצתה את הצומת במסלול נסיעה ישר, כאשר היתה כל העת בנתיב הימני של הכביש, אשר היה גדוש בכלי רכב, והתאונה אירעה כאשר הנתבעת "נדחפה" מנתיב ההשתלבות אל המסלול הימני, דבר אשר גרם לכך שהמשאית תפגע ברכבה.

4.לאחר ששמעתי את עדויות הנהגים, עיינתי בכתבי הטענות, בתמונות המתעדות את הנזקים שנגרמו לכלי הרכב ואת מיקום כלי הרכב מיד לאחר התאונה, אני סבור כי דין התביעה להידחות. אביא את נימוקיי.

5.אני מעדיף את גרסתו של הנתבע 1 על פני גרסת התובעת.

ראשית, יש לזכור כי נקודת המוצא היא כי התובעת היא זו שביקשה להשתלב מנתיב ההשתלבות לעורק התנועה הראשי ולכן עליה מוטלת עיקר חובת הזהירות בבואה להשתלב בכביש.

שנית, ממכלול הנסיבות נראה כי המשאית נסעה בנתיב הימני ולא כטענת התובעת- לפיכך, הבסיס לטענת התובעת, ומכאן לאחריות הנתבעים הנטענת לאירוע התאונה, נשמט. אין זה סביר וגם לא הובהר מדוע הייתה צריכה המשאית לעבור מהנתיב השמאלי לנתיב הימני, כאשר גודש תנועה היה במקום (שניתן להבחין בקיומו בתמונה שצולמה על ידי התובעת והנתבע 1 העיד על קיומו). אין גם כל הגיון בכך שהמשאית, שנסעה בנתיב השמאלי- לטענת התובעת, תחתור לעבור לנתיב הימני, בשים לב לכך כי סביר שהנתיב הימני היה עמוס יותר מן הטעם שאליו משתלבים גם כלי רכב שמגיעים מנתיב ההשתלבות.

שלישית, בתמונה שצילמה התובעת מיד לאחר התאונה, ניתן לראות כי המשאית מצויה בנתיב הימני ואין אני מקבל טענת התובעת לפיה התמונה צולמה לאחר שהמשאית הספיקה להשתלב בנתיב הימני.

6.גם מוקדי הנזק שנגרמו לרכב התובעת, מלמדים על כך כי התאונה ארעה דווקא במעברה של התובעת מנתיב ההשתלבות לנתיב הימני בו נסעה המשאית, לאחר שהיא ניסתה "להידחף" לנתיב זה, מנתיב ההשתלבות. הנזק שנגרם לרכבה של התובעת, הינו נזק של מעיכה בכנף השמאלית-אחורית. נזק זה מתיישב עם גרסת הנתבע 1 לפיה הוא נסע ישר והתובעת ניסתה להשתלב בנתיב הימני וכך רכבה נטה שמאלה ונפגע במקום בו נפגע.

7.סוף דבר, אני מחליט לדחות את התביעה ולחייב את התובעת לשלם לכל אחד מהנתבעים סך של 150 ₪ אשר ישולמו תוך 30 ימים מהיום שאם לא כן, ישאו הפרשי הצמדה וריבית עד לתשלום המלא בפועל.

ניתן לערער על פסק הדין ברשות בבית המשפט המחוזי תוך 15 ימים.

המזכירות תשלח את פסק הדין לצדדים בדואר רשום ואישור מסירה.

ניתן היום, כ"ו תמוז תשע"ג, 04 יולי 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>