בוסקילה נ' א.ק. כלי נגינה והגברה בע"מ ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות קריות |
52341-07-11
27.4.2012 |
|
בפני : פנינה לוקיץ' |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: חי בוסקילה |
: 1. א.ק. כלי נגינה והגברה בע"מ 2. חלילית פ. גרינשפון ובניו בע"מ ח.פ. 510484736 |
| פסק-דין | |
פסק דין
בפני תביעת התובע שבה ביקש לחייב את הנתבעים, או מי מהם, בפיצויו בעלות פסנתר חשמלי שקנה מהנתבעת מס' 1 (להלן: "החנות"), ואשר לטענת התובע (ובעל החנות), יובא לארץ על ידי נתבעת 2 (להלן: "היבואנית") ולפיכך היא האחראית על תיקונו בתקופת האחריות ועל תקינותו.
לטענת התובע, כפי שזו פורטה בתביעה, כשלושה שבועות לאחר רכישת הפסנתר (והרכבתו בביתו על ידי נציג החנות) הוא מצא שיש בעיה מכנית בקלידים. משביקש מבעל החנות לתקן את הבעיה, ביקש הלה כי התובע יביא את הפסנתר לחנות, אולם התובע סרב לעשות כן שכן סבר שהוא זכאי לקבל את השירות בביתו. משלא הגיעו התובע ובעל החנות להסדר שישביע את רצונו של התובע (אשר ביקש בשלב זה להחליף את הפסנתר בחדש), פנה התובע ליבואנית ואז התברר לי כי זו מתנערת מאחריותה לפסנתר מאחר ולא נרכש מאחד מסניפיה.
לאחר דין ודברים בין התובע לבין היבואנית, נאותה זו (חרף עמדתה כי על התובע להביא את הפסנתר אליה) לשלוח הובלה ולקחת את הפסנתר לבדיקה ותיקון אצלה, וכך אכן נעשה. אלא שלטענת התובע הפסנתר חזר אליו מבלי שהבעיה בקלידים נפתרה עד תום, ותוך שנוצרו בפסנתר ליקויים נוספים ובהם: הרס הברגה בין הפסנתר למעמד עליו הוא עומד, היבואנית החליפה את המכסה (ללא קבלת אישורו) והמכסה שהותקן רופף ומרעיש מאחר ואינו מחוזק כראוי, קיימות שריטות שלא היו, ואף התעוררה בעיה חשמלית חדשה.
בדיון בפני הגיעו הצדדים להסכמה, כי חרף כל הטענות, תשלח היבואנית נציג מטעמה אשר יבדוק את הפסנתר, ואף ייטול אותו לתיקון נוסף במידת הצורך. הוסכם כי בתום התיקון יערך פרוטוקול על ידי נציג היבואנית כאשר לתובע נשמרה הזכות להסתייג מהאמור בפרוטוקול, ולאור האמור בו ינתן על ידי פסק דין.
ביום 19.4.12 הוגשה הודעת היבואנית ממנה עולה כי ביום 1.4.12 נלקח הפסנתר על ידם למעבדתם, שם הושוותה "התנהגותו" לזה של פסנתר חדש מדגם דומה, ולטענתם לא נמצא בו כל ליקוי. במעמד זה חוזק מכסה הפסנתר, חודש חומר הסיכה בקלידים וכן נמסרו ברגים חדשים לחיבורו מחדש בבית התובע. בהודעה נרשם כי בעת ביקור הטכנאי התברר כי הפסנתר עומד ליד קיר חיצוני ומתחת לחלון באופן שיתכן והוא היה חשוף לאור שמש ישיר, דבר העומד בניגוד להוראות ההפעלה, ואשר יתכן ויש בו הסבר לבעיה שהתגלתה בקלידים אשר יתכן ונבעה מהתייבשות חומר הסיכה.
בתגובה להודעה זו מסר התובע תגובה מטעמו אשר בה הוא מאשר כי השירות שקיבל הפעם מהיבואנית היה טוב לאין שיעור מזה שקיבל קודם להגשת התביעה, ובהודעתו אין למעשה עוד טענה לליקוי בפסנתר. אמנם התובע טוען כנגד אוביקטיבית בדיקת היבואנית (שכן הוא, כמובן, לא היה נוכח בעת ביצוע בדיקת ההשוואה עליה דיווחה בהודעתה), וכן התובע מציין כי הסבר היבואנית לבעיה בקלידים אינו מספק שכן רק לאחרונה (ולאחר שנוצרה הבעיה בקליקים) הוזז מיקום הפסנתר לקיר חיצוני בעוד שקודם לכן עמד במקום אחר שאינו צמוד לקיר חיצוני. יתירה מכך, התובע טוען כי קודם לכן לא הוסבה תשומת ליבו להוראות הרלבנטיות.
לאחר עיון במלוא טיעוני הצדדים בדיון בפני, ולאור תוצאות הליך התיקון הנוסף שבוצע ואשר מהודעת התובע עולה כי אין לתובע טענה ספציפית לליקוי הקיים בפסנתר, אני סבורה כי בכך באו לתיקון הליקויים עליהם הלין התובע בתביעתו, אשר כפי שציינתי בדיון בפניו, בכל מקרה לא היה בהם כדי להביא לביטול העסקה מלכתחילה, שהוא הסעד שהוא ביקש למעשה.
אכן שוכנעתי מטענות התובע כי השירות שקיבל מלכתחילה לא היה באותה איכות כמו זה שניתן לאחר הגשת התביעה, וקיים קושי בקבלת עמדת הנתבעים כי על הרוכש פסנתר (שעל אף שאינו פסנתר רגיל וגדול אלא חשמלי וקטן יותר, הוא עדיין כלי כבד) להביא את הכלי אליהם לקבלת שירות. אולם מנגד, אלו הם התנאים שבכפוף להם נקנה הפסנתר, ולפיכך לא קיימת חובה של מי מהנתבעים לספק שירות בביתו של הלקוח או לשלוח נציג מטעמם שייטול את הכלי לתיקון. אוסיף במאמר מוסגר, כי לטעמי, גם באם הנתבעים עומדים על הובלת הכלי אליהם, הרי משמתברר כי יש צורך בביצוע תיקון, יש מקום כי נותן האחריות יישא גם בעלות ההובלה, אם לא מראש, אזי בדיעבד.
שוכנעתי בעיקר כי לנוכח המחלוקת שבין הנתבעים לבין עצמם באשר לאחריות היבואנית לפסנתר, נוצר קושי בקבלת השירות, דבר שכאמור נפתר בעקבות הגשת התביעה.
אשר על כן, ולאור קביעתי דלעיל כי התיקון הנוסף שבוצע לפסנתר הביא לתיקון הליקויים במידה ראויה, וכי מלכתחילה לא היתה עילה לביטול העסקה (כפי שטען לה התובע), הרי שדין תביעה לפיצוי במלוא עלות הפסנתר להידחות.
יחד עם זאת לאור העובדה כי בדיון בפני התברר שאין מחלוקת של ממש באשר לאחריות היבואנית לפסנתר, אני מוצאת לנכון לחייב את הנתבעים בהוצאות התובע בגין התביעה (במשורה) ובסך כולל של 500 ₪ אשר ישולמו בחלקים שווים על ידי כל אחד מהנתבעים, וכן לקבוע, בהעדר ראיה לכך שהפסנתר נרכש ביבוא מקביל, כי קיימת אחריות של היבואנית לפסנתר למשך שנה ממועד רכישתו, על אף שלא נרכש בסניפיה.
ניתן היום, ה' אייר תשע"ב, 27 אפריל 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|