חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בוכשטב נ' המוסד לביטוח לאומי

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
11841-03-13
6.3.2014
בפני :
שרה מאירי

- נגד -
:
רמי אריה בוכשטב
:
המוסד לביטוח לאומי
פסק-דין

פסק דין

1.בפניי ערעור שהוגש כנגד החלטת הועדה הרפואית לעררים מ- 25.12.12 ביחס לתביעה לצרוף נכויות בגין פ"ע מ- 15.6.04 ומ- 6.11.05 ("הועדה").

המערער, עו"ד עצמאי, נפגע ב- 15.6.04 בת.ד. שהוכרה כפ"ע ונקבעה לו נכות בשעור 19% לצמיתות מ- 26.7.04 (10% לפי סעיף 37 (5)(א); 10% לפי סעיף 20 (5)(א) I לתוספת לתקנות; ועדה מ- 4.12.05; "פגיעה ראשונה").

ביום 6.11.05 נפגע בת.ד. נוספת ואף היא הוכרה כפ"ע ונקבעה לו נכות בשעור 5% לצמיתות (מ- 12.1.06 לפי סעיף 37(7) א' לתקנות; "פגיעה שניה").

ביום 16.1.08 הגיש המערער תביעה לצרוף נכויות (סעיף 121 לחוק ותקנה 12).

בהתאם להודעת המשיב, ניתן פס"ד המאשר צרוף נכויות.

לאחר פס"ד בערעור שהוגש, ניתן פס"ד ביום 21.10.12 בעקבותיו התכנסה הועדה.

עיקר נימוקי המערער:

בתי הדין קבעו כי לתכלית הצירוף הדגש על קיום התנאי שבסעיף 12(2) לקצבה במקום מענק (ופחות הדרישה שבתקנה 12(1) (דב"ע שם/0-132 חיים אדלר; מא- 0-147 קרטנשטיין; בל (נצ) 12365-09-11 אבו שהאב; עב"ל 1288/04 יוסף טננבאום).

העיקרון המנחה בפסיקה שאין להבחין בין 2 נפגעים שהאחד נפגע בפ"ע אחת והשני ב- 2 פ"ע.

בענין טננבאום נקבע כי יש ליתן פרשנות ליברליות לתנאי הראשון ולפיו נדרשת פגיעה ניכרת בכושר ההשתכרות ולאו דוקא ירידה של 50% בשכר או יותר, מה גם שלמערער נקבעה ירידת הכנסה של 50% לפחות, כפי שאושר בפסה"ד. משנקבע בפ"ע הראשונה נכות של 19% ובשניה 5% – צרוף הנכויות יביא לנכות בשעור 23%, בגינה יהיה זכאי לקצבה (כתכלית סעיף 121 לחוק).

בדחותה הצירוף, הועדה מנמקת כי לא מצאה הסבר רפואי הגיוני להגדלה ע"י הנכויות המצטברות בהתחשב במקצוע המערער לירידה בהכנסותיו – החלטה שדינה להתבטל בשל עקרון השוויון, ומביאה לתוצאה מפלה, שרירותית ובלתי צודקת (מול מי שנפגע בפ"ע אחת).

הנמקת הועדה משמעה דרישה לקש"ס, כתנאי לצירוף, שההצטברות הביאה לירידה ניכרת בהכנסות בשעור 50% לפחות – במנוגד לעניין טננבאום.

בענין קרטנשטיין נקבע כי נדרש קשר של "עקב" (כחוק) בעוד שהועדה הפעילה מבחן של קש"ס של תוצאה (בלעדי) – בנגוד לדין.

דרישה לקיים הסבר מדעי שיסביר ירידה בהכנסות של 50% לפחות לנפגע שלו % נמוכים – מאיינת האפשרות לצירוף.

עצם הירידה בהשתכרות "(50% לפחות!)" מעיד על הירידה בכושר ההשתכרות.

הועדה קבעה "בהתחשב במקצועו" לא נימקה ולא הסבירה מדוע סבורה היא כך והתעלמה לחלוטין מדבריו בפניה, המדברים בעד עצמם.

עובר לפ"ע הראשונה היה המערער שותף במשרד עו"ד בתחום ליטיגציה ולאחריה וגם לאחר הפ"ע השניה עבר לעבוד מהבית בהקף חלקי מחמת מצבו הרפואי והשלכתן המצטברת של הנכויות.

משאינו יכול לבטל הופעה בבימ"ש (בשונה מפגישה עם לקוח) אם אינו מרגיש טוב ומשמתקשה הוא בנסיעות ארוכות, ואף נתקף הוא לעיתים במיגרנה (פ"ע ראשונה) יחד עם כאב גב (פ"ע שניה) – ואם זו לא פגיעה בכושר ההשתכרות, אין לדעת פגיעה בכושר ההשתכרות מהי.

הועדה אף לא התייחסה לחוו"ד ד"ר שלמה משה, הגם שנדרשה בפסה"ד להתייחס אליה במפורט ובמנומק (דב"ע לב/ 0-120 צבי מנחם; דב"ע מג/ 01-1356 לביא) וכמידת ההנמקה שבחווה"ד (דב"ע לד/ 0-258 הניג), כשד"ר משה הסביר מדוע השפעת הנכויות היא מצטברת (אדטיבית).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>