בדארנה נ' אזולאי

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום עכו
7433-08-10
12.9.2010
בפני :
שושנה פיינסוד-כהן

- נגד -
:
גלילה אזולאי
:
עאדל בדארנה
החלטה

החלטה

1.לפני התנגדות לביצוע שיק ע"ס 4,000 ₪ ז.פ 29.12.06 משוך מחשבון המבקשת לפקודת מוסך עאדל חרבוש.

2.לטענת המבקשת חתימתה על השיק זוייפה, היא נוקבת בשמו של מי שזייף את חתימתה, שהסכים, לשיטה, לקחת על עצמו את פרעון החוב. המבקשת אינה זוכרת שקיבלה אזהרה בתיק, לאחר שנודע לה על התיק החלה לברר פשר הדברים. המבקשת מפנה לדוגמת חתימה שלה מהבנק, השונה מהחתימה על השיק.

3.לטענת המשיב, אין כל הצדקה להארכת המועד להגשת ההתנגדות. היה למבקשת תיק איחוד שתיק זה צורף אליו, רק בשל פרוק תיק האיחוד הוגשה התנגדות. המבקשת פנתה למשרד המשיב בבקשה להסדר החוב, דבר המעיד כי אין ממש בטענותיה. בעקבות תשלום במזומן של 800 ₪ והסדר חוב כולל, הסכים זוכה להסרת עיקול שהוטל על המבקשת. לא נערך הסכם בכתב כי ב"כ הזוכה לא היה במשרד אלא רק מזכירתו. מצורף דף הוצל"פית. המשיבה קיבלה את השיק מאדם בשם "גיגי" מחצור תמורת שרותי תיקון רכב שסיפקה לו.

4.המבקשת מציינת את שמו של מי שלגרסתה, זייף את חתימתה על השיקים. בגרסה זו רב הנסתר על הנגלה. המבקשת אינה מפרטת כיצד נודע לה מיהו ומתי ונסיבות הזיוף - כיצד הגיע פנקס שיקים שלה לידי אותו צד ג'. לשיטתה מוכן אותו אדם לקחת על עצמו את החוב, ברי כי הדבר לא נעשה. המבקשת אף אינה מתייחסת לחותמת המופיעה על השיק ולכך כי נראה שהמדובר בעסק הקשור אליה ולכך שהשיק חזר בהיותו של החשבון מוגבל.

יחד עם זאת, המשיבה אינה מציגה כל ראיה לכך שבוצע תשלום ע"ח החוב, ראוי היה כי תוצג קבלה לכל הפחות. גם לא צורפה האזהרה.

5.סיכומו של דבר, דומה בעיני כי סיכויי ההתנגדות נמוכים. יחד עם זאת בכדי לא לחסום דרכה של המבקשת לבית המשפט הנני מורה כי בכפוף להפקדה של 2,000 ₪ בקופת בית המשפט תתקבל ההתנגדות. הסכום יופקד עד ליום 3.11.10 שאם לא כן תדחה ההתנגדות.

6.למעקב המזכירות.

ניתנה היום, ד' תשרי תשע"א, 12 ספטמבר 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>