חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בג"ץ 8576/15

: | גרסת הדפסה
בג"צ
בית המשפט העליון כבית משפט גבוה לצדק
8576-15
29.12.2016
בפני השופטים :
1. ד' ברק-ארז
2. מ' נאור-הנשיאה
3. מ' מזוז


- נגד -
העותרת:
איזוטופיה מולקיולר אימג'ינג
עו"ד זוהר יהלום; עו"ד נעמה בן ציון
המשיבים:
1. המנהל הכללי
2. משרד הבריאות
3. הסתדרות מדיצינית הדסה
4. ש.ר.י (שירותים רפואיים בע"מ)

עו"ד ליאורה וייס-בנסקי
עו"ד ענת שעיו-מלר; עו"ד הדר חלווה
פסק דין

 

הנשיאה מ' נאור:

            בגדרי העתירה שלפנינו מבוקש להורות למשרד הבריאות (המשיב 1) לבטל את ההיתר שניתן לש.ר.י (שירותים רפואיים בע"מ) (המשיבה 3; להלן – ש.ר.י) – חברה בת של הסתדרות מדיצינית הדסה (המשיבה 2; להלן – הדסה) – לשווק הכנות רוקחיות המיוצרות בבית מרקחת בבית החולים הדסה עין כרם לבתי חולים אחרים.

 

רקע

 

  1. העותרת היא חברה פרטית המפעילה "בית מרקחת גרעיני", דהיינו בית מרקחת ייעודי העוסק בהכנות של מוצרים רדיו-רוקחיים. עתירתה הנוכחית היא המשך של עתירה קודמת (בג"ץ 605/15; להלן – העתירה הקודמת), בגדרה ביקשה העותרת להורות למשרד הבריאות לבטל את האישור שניתן להדסה (חברת האם של ש.ר.י והמפעילה של בית החולים הדסה עין כרם) לבצע בבית המרקחת בבית החולים הדסה עין כרם הכנה רוקחית הידועה בשם "פלואורודיאוקסיגלוקוז" (FDG) ולשווקה לבתי חולים אחרים.

 

  1. במסגרת ההתדיינות בעתירה הקודמת, הודיעה המדינה כי אישור משרד הבריאות שניתן להדסה לשווק FDG לבתי חולים אחרים – יבוטל. לצד זאת, התייחסה המדינה בהודעתה שם לדין ודברים שנערך עם הדסה באשר למתכונת חדשה להסדרת פעילות בית המרקחת בבית החולים. בהמשך לכך, עדכנה המדינה כי חברת הבת של הדסה – ש.ר.י – הגישה ללשכת הרוקח המחוזי בקשה לחוות דעת לצורך קבלת רישיון עסק נפרד ועצמאי מהחברה אם הדסה להפעלת בית המרקחת בבית החולים; כי בנובמבר 2015 ניתן אישור הרוקח המחוזי לבית המרקחת בהפעלת ש.ר.י; וכי ניתנה המלצתו של הרוקח המחוזי לתת לש.ר.י רישיון עסק להפעלתו. 

 

  1. בעקבות הודעת המדינה על כוונתה לבטל את האישור שניתן להדסה כאמור, נמחקה העתירה הקודמת (השופטים ס' ג'ובראן, א' חיות וצ' זילברטל, פסק דין מיום 30.11.2015). 

 

  1. ביום 1.12.2015, יום לאחר שניתן פסק הדין בעתירה הקודמת, פנתה העותרת למדינה וביקשה כי האישור שיינתן לש.ר.י להפעיל את בית המרקחת של הדסה לא יכלול היתר לשווק הכנות רדיו-רוקחיות למוסדות אחרים. לחלופין, ביקשה העותרת בפנייתה כי יתאפשר לה להשמיע את טענותיה בפני משרד הבריאות בעניין זה. ביום 7.12.2015 הודע לב"כ העותרת כי פנייתו הועברה לטיפול הלשכה המשפטית במשרד הבריאות, אולם כבר באותו יום שלח ב"כ העותרת מכתב ללשכה המשפטית שלפיו אם לא תתקבל התייחסות לבקשותיו בימים הקרובים, בכוונתו לפנות לבית המשפט.

 

  1. ביום 14.12.2015 הוגשה העתירה הנוכחית. לאחר שמשרד הבריאות שקל את החלטתו בעניין ש.ר.י פעם נוספת (והשיב לטענות העותרת במכתב מיום 20.4.2016, נספח 10 לתגובת המשיבות 3-2 לעתירה המתוקנת), אפשר בית המשפט לעותרת להגיש עתירה מתוקנת.

 

           העותרת הגישה את העתירה המתוקנת ביום 15.6.2016.

 

טענות העותרת בעתירה המתוקנת

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>