חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בב"נ 7582-01-17 לבאבידי נ' ועדה מקומית לתכנון עכו ואח'

: | גרסת הדפסה
בב"נ
בית משפט השלום עכו
7582-01-17
2.2.2017
בפני השופט:
1. יעקב בכר
2. שופט בכיר


- נגד -
מבקשים:
אמאני לבאבידי
משיבים:
1. ועדה מקומית לתכנון עכו
2. הוועדה המקומית לתכנון ובניה עכו

החלטה

1.ראשית דבר:

בפני בקשה לביטול צו הריסה מנהלי אשר ניתן על ידי הועדה המקומית לתכנון ובנייה עכו ביום 25.12.16 לתוספת המבנה שהקימה המבקשת (להלן: "תוספת המבנה"), המצויה במקרקעין הידועים כחלקה 183 בגוש 18005, בעכו (להלן: "המקרקעין").

2.נסיבות המקרה:

ביום 03/01/17, ולבקשת המבקשת, ניתן ע"י ביהמ"ש צו עיכוב ביצוע זמני להריסת תוספת המבנה של המבקשת במקרקעין. כמו כן, טענה המבקשת כי לא מדובר בתוספת קבע לבניין ואין בה כל תקרת פח או קירות מברזנט כפי שסוברים המשיבים, אלא מדובר במיגון זמני לגשם ובעמודי מתכת שמחזיקים את הניילון והם לא מחוברים חיבור של קבע למבנה או לרצפה והמיגון אינו טעון היתר.

3.דיון והכרעה:

הריני דוחה את בקשתה של המבקשת, וזאת מן הטעמים הבאים:

במקרה דנן, אין מחלוקת כי תוספת המבנה בוצעה ללא היתר, שכן לטענת המשיבה כלל אין צורך בהיתר להקמתו, ולטענתה, חוסה היא תחת הגנתו של סעיף 238א(ח) לחוק התכנון והבניה, התשכ"ה – 1965 (להלן: "החוק") לפיו:

"לא יבטל בית המשפט צו הריסה מינהלי אלא אם הוכח לו שהבניה שבגללה ניתן הצו בוצעה כדין או שביצוע הצו אינו דרוש לשם מניעת עובדה מוגמרת"

ראשית, מדובר בתוספת קבועה למבנה ולא במיגון זמני לגשם או סוכך עם וילון כפי שסוברת המבקשת – ניתן לראות זאת בבירור מן התמונות שצירפו המשיבים, כמו גם מהתמונות שהגישה המבקשת לבית המשפט, המראות קונסטרוקציה ברורה של ברזל, פח ובד ברזנט לרבות תוספת של דלתות. על כן, קיים הצורך בקבלת היתר, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בהיקף מבנה כפי שנראה בתמונות.

שנית, עילות הביקורת השיפוטית המנויות בסעיף 238א (ח) לחוק אינן מתקיימות במקרה שבפנינו:

העילה הראשונה - אם הוכח שהבניה שבגללה ניתן הצו בוצעה כדין, אינה מתקיימת. כאמור לעיל, טעונה הייתה ועודנה טעונה תוספת המבנה היתר, ומאחר וזה לא ניתן, הרי שהבניה בוצעה שלא כדין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>