חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 6967-06-11 סלמין נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 31/03/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
6967-06-11
16/03/2015
בפני השופטת:
שרה מאירי-אב"ד

- נגד -
תובעת:
לריסה סלמין
עו"ד מ. זילבר (ס.מ.)
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד מ. חבקין
פסק דין

 

 


1.התובעת הגישה תביעתה (5.6.11) כנגד החלטת הנתבע מ- 17.3.11 לפיה קיבלה קצבה שלא כדין ומשכך, חובה עומד ע"ס 20,839 ₪ (וכי במסגרת מבצע של הנתבע, ככל שתגיע להסדר חוב עד 17.7.11 לא תחוייב בה"ה וחובה יעמוד על 19,188 ₪ בלבד; "החוב").

 

בכתב תביעה מתוקן (19.2.12) נטען כי דיווחה על הכנסותיה לפי אישורי המעסיקים וכי החוב שנוצר אינו באחריותה, אינו ברור עפ"י תע"צ ואין מקום לחיובה, מה גם שאינה יכולה להתקיים מאז שנוצר לה חוב.

 

2.בהגנתו המתוקנת (15.3.12) עתר הנתבע לדחיית התביעה, וטען כי ככל שחסרים לתובעת פרטים יכולה היא לפנות לפ"ת ע"מ לקבלם.

התובעת הגישה תביעה לה"ה ב- 9.96 ותביעתה אושרה ושולמה לה גמלה בחודשים 10.05-8.96; 12.06-12.05; 6.10-3.07.

ב- 27.7.10 הודע לתובעת כי נשללה זכאותה מ- 2.2010 משהכנסתה עולה על גובה הגמלה, תביעה שנדחתה כדין לפי סעיף 5(ב) לחוק, כשכתוצאה נוצר לתובעת החוב, כשע"ח החוב שילמה התובעת סך 2,983 ₪ (וכן הועבר סך 822 ₪ ממחלקת גבייה מלא שכירים).

 

3.התובעת הגישה תצהיר ע"ר אליו צרפה אישורי מעסיקים, תוך שטענה כנגד מכתב הנתבע מ- 27.7.10 (שלא היה מושא התביעה המקורית). עוד טענה כי תע"צ מ- 11.11 לא ברורה וכי פורטו סכומים בכתב יד ובאופן שרירותי, תוך שהכחישה חובה. אם נוצר חוב הוא באחריות המעסיקים, היא אינה קוראת עברית ע"מ להבין אישורי המעסיקים וכיוצ"ב.

הנתבע הגיש תע"צ (גב' שאול שירלי מ- 11.11.12; "ע"צ"), המפרט את (5) בקשות התובעת לוועדה לביטול חובות, מועד היווצרות החובות שנדונו וסכומם, (3) חובות שהועדה החליטה לא לבטל (וביחס ל-2 חובות בוטל חוב חלקית), וסה"כ חובה של התובעת הוא 20,150 ₪.

 

4.ביום 22.12.13 נשמעה בפנינו עדות התובעת.

בתום הדיון ולבקשת ב"כ התובעת הוגשו סיכומיה בכתב, לאחר החלפת ייצוג.

סיכומי נתבע הוגשו ב- 4.1.15.

 

5.ולהכרעתנו  

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ