- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ב"ל 50917-01-15 מ' נ' המוסד לביטוח לאומי
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה חיפה |
50917-01-15
17.5.2015 |
|
בפני סגנית הנשיא: איטה קציר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מערער: ז' מ' |
משיב: המוסד לביטוח לאומי עו"ד איילת ברעם |
| פסק דין | |
1.זהו ערעור לפי סעיף 213 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה - 1995 על החלטת ועדה לעררים לקביעת דרגת אי כושר בענף נכות כללית מיום 8.11.2014, שקבעה כי המערער איבד 65% מכושרו להשתכר (להלן – הוועדה).
2.למערער נקבעו על-ידי הוועדות הרפואיות 85% אחוזי נכות רפואית זמנית עד ליום31.7.15, בין השאר בשל סכרת עם סיבוכים, אנמיה, כאבי ראש כרוניים, הגבלה קלה בעמוד השדרה המותני והצווארי, קרע בגיד כתף ימין ורדיקולופטיה L5-S1.
3.המערער התלונן בפני הוועדה, כי אינו עובד מזה כשנתיים, כי עבד מעל 20 שנה בעבודות שיפוצים, הוא בעל רישיון להפעלת מונית, וכי אינו מסוגל לעבודה בשל מגבלותיו ובשל כך כי הוא סובל מחולשה.
הוועדה ציינה כי בהתאם לחוות-דעתו של הרופא המוסמך מיום 7.8.14 המערער מסוגל לעבודה במשרה חלקית ללא מאמץ גופני, וכי בהתאם לדו"ח מחלקת השיקום למערער 10 שנות לימוד, עבר תעסוקתי הכולל 20 שנות עבודה כפועל וכי מזה 3-4 שנים אינו עובד.
הוועדה ציינה כי לאחר שהתחשבה בגילו של המערער (בן 59), עברו התעסוקתי והכשלתו הדלה, כמו גם בהשפעת הליקויים לרבות השפעתם המצטברת – המערער מסוגל לעבודה במשרה חלקית שאינה כרוכה במאמץ גופני ומאפשרת ארוחות סדירות בעבודתו, כמו: סדרן בתחנת מוניות, שוער בחניון, חרושת קלה, אריזה ומיון או כל עבודה המתבצעת לרוב בשולחן עבודה. הוועדה ציינה עוד כי אחוזי הנכות הרפואית בשיעור 85% אינם בראים לידי ביטוי במלואם בגובה אחוזי הנכות התפקודית, וכי שיעור אי כושר של 65% משקף את כושרו לעבוד.
4.המערער טען, כי יש בליקוייו כדי להצדיק קביעת דרגת אי כושר העומדת לכל הפחות על 75%, כי הופלה לרעה בשל מוצאו, וכי החלטת הוועדה משקפת מגמה ואינטרס שלא להיענות לתביעות המבוטחים.
5.מנגד, טען המשיב, כי הערעור לא מגלה עילה משפטית, כי החלטת הוועדה ניתנה במסגרת סמכותה על-פי דין ובאופן מנומק, ובהתייחס לכלל הנתונים הרלוונטיים.
לאור האמור לעיל אני קובעת כדלקמן:
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים מצאתי, כי יש לדחות את הערעור.
6.על-פי הוראות סעיף 213 לחוק, מוטל על בית הדין בהליך מסוג זה לקבוע אם הוועדה טעתה "טעות שבחוק" או התעלמה מהוראה המחייבת אותה, כמו גם אם קיימת אי התאמה בולטת או סתירה מהותית בין ממצאי הוועדה למסקנותיה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
