חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 2471-04-13 כהן נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 24/08/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
2471-04-13
30/03/2015
בפני השופטת:
מיכל נעים דיבנר

- נגד -
תובע:
יעקב כהן
עו"ד סאמי אבו ורדה
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד הדס אהרוני
פסק דין
 

 

פתח דבר

  1. התובע עותר להכיר בליקויים שונים (כבד שומני והפרעה בתפקודי כבד, גסטרו, אובדן שיניים והרס חניכיים, הפרעות בשיווי משקל-ורטיגו, רעד בגפיים עליוניות וכאבי עצמות מפושטים) כפגיעה בעבודה, על פי עקרון המיקרוטראומה. במכתבו מיום 10.11.11 דחה הנתבע את התביעה, מן הטעם שלא אירעה לתובע פגיעה בעבודה כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995, הואיל ולא הוכח קיומם של אירועים תאונתיים זעירים תוך כדי ועקב העבודה, אשר הביאו להתפתחות הליקויים הנטענים.

  2. התובע הגיש תצהיר עדות ראשית מטעמו, ובדיון שהתקיים ביום 30.1.14 נחקר בחקירה נגדית. בתום הדיון הודיעו הצדדים על הסכמתם למינוי מומחה-יועץ רפואי בתחום הרפואה התעסוקתית, לבחינת הקשר הסיבתי בין תנאי עבודת התובע לבין הליקויים עליהם הוא מלין, וזאת על יסוד תשתית עובדתית מוסכמת שגובשה בין הצדדים.

  3. אלו הן עובדות המקרה המוסכמות:

    א.התובע יליד מאי 1957.

    ב.התובע עבד במפעל תעשיות אלקטרוכימיות (1952) בע"מ (פרוטרום) מ- 6/1978 ועד 2004 בתפקידים הבאים:

    התובע עבד מ- 6/1978 ועד שנת 1997 כמפעיל ואחראי במתכן ה- PVC ומשנת 1998 ועד שנת 2004 כאחראי משמרת במתקן המונומר.

    ג.התובע עבד 6 ימים בשבוע במשמרות (משמרת בוקר מ- 07:00 – 15:30, משמרת צהריים 15:30 – 23:30, משמרת לילה 23:30 – 07:00) ולעיתים גם בשעות נוספות.

    ד.בעבודתו במתקני ה- PVC והמונומר נחשף התובע לחומרים הבאים:

    VINYL CHLORIDE, ETHYLENE, SODIUM HYDROXIDE

    AMMONIUM HYDROXIDE, EDC, VCM, HYDROGEN, CHLORINE, , 1,2 – DICHLOROETYANE, CARBON BLACK, SULFAR DIOXIDE, CHLORIDE.

    2 BUTOXYETHANOL, PETROLEUM ETHER,

    וכן ל - הקסכלורובנזן, טולואן, קסילן, טריכולורו-אתילן, פרכלורו-אתילן.

    ה.הגם שהחומרים המאוזכרים בסעיף ד' לעיל זורמים ככלל במערכת סגורה, התובע נחשף בתקופת עבודתו במתקן ה- PVC (משנת 1978 ועד 1997) לחומרים מדי יום באופן הבא:

    התובע עסק מידי יום בערבוב חומרים במיכלי הכנה לריאקציה פתוחים מהם הוזרמו החומרים באמצעות משאבה לראקטורים שהיו במיכל סגור. פעולת המילוי ארכה כ- 5 שעות במהלכן נותרו מיכלי ההכנה פתוחים כל שלאוויר נפלטו כמויות עצומות של VCM. כמו-כן במהלך ייבוש ה- PVC הנוזלי ע"י אוויר חם עלו לאוויר אדים שהפכו לגרגירי אבק אותם נשם התובע.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ