ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
24544-07-13
08/06/2015
|
בפני סגנית נשיא:
איטה קציר
|
- נגד - |
התובע:
תאופיק מסארווה עו"ד נאג'י אוחאנה
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
|
פסק דין |
זוהי תביעה להכיר בפגיעה בעמוד שדרה צווארי וכתפיים כמחלת מקצוע ו/או כתאונת עבודה על פי עקרון המיקרוטראומה.
להלן עובדות המקרה:
1.התובע, יליד 1961.
2.התובע עבד משנת 1980 עד שנת 2000 בביצוע עבודות חשמל בבניינים חדשים, כשעבודתו היתה בהכנת התשתיות לחוטי החשמל ואחר כך הכנסת חוטי החשמל לצנרת בקירות.
3.בין השנים 1992 ועד 1995 או 1996 התובע לא עבד בחשמלאות בגלל שעבר בשנת 1992 ניתוח לב פתוח, אך חזר לעבודות החשמלאות בשנת 1995 או 1996.
4.מזה כשלוש שנים עובד התובע כחשמלאי מערכות מיזוג אויר בבניינים בהקמה.
5.במסגרת עבודתו, הן כחשמלאי בניין והן כחשמלאי מערכות מיזוג אויר, התובע חייב להשתמש במכשירים רוטטים, כגון: קונגו, פטישון, מקדח ודיסקים לחיתוך חריצים בקירות או לצורך חציבת קירות ו/או רצפות.
6.עבודות החציבה מתבצעות בחציבה בקירות, לעיתים בגובה מעל לכתפיים ואפילו בתקרה, ולעיתים גם חציבה ברצפה, לצורך הכנת מקום להכנסת צנרת עם חוטי חשמל.
7.התובע עבד 6 ימים בשבוע, במשך לפחות 9 שעות ביום.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת