ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
20768-04-13
26/07/2015
|
בפני השופטת:
רוית צדיק
|
- נגד - |
התובע:
ר.א. עו"ד אסי לביא צוקרמן
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד דלית מילוא
|
החלטה |
לאחר עיון בבקשה ובתגובה לה הנני קובעת כדלקמן:
1.עיון בפרוטוקול הדיון מעלה כי עד התובע מר ביטון וכן מנהחל החברה מר יעיש אזולאי ,לא נשאלו לעניין משקל הארגזים אותם הרים התובע ביום התאונה. אכן העד מר יאניס אגרונוב העיד כי משקל הארגזים היה בין 50 ל- 60 ק"ג אולם התובע ועדיו כלל לא נחקרו בעניין זה, כך שלא ניתן לקבוע כי גרסת התובע לעניין משקל הארגזים , הופרכה על ידי הנתבע.
2. יתרה מכך, התובע נשאל לגבי משקל הארגזים בתאונה הקודמת ביחס אליהם העיד כי שקלו בין 150 ל- 250 ק"ג קרי, לא הוכח כי המשקלים בתאונה הנוכחית או הקודמת היו בין 50 ל- 60 ק"ג על כן, לא מצאתי מקום לקבל את טענת הנתבע בעניין זה.
3.לאור האמור לעיל ,החלטת המינוי תתוקן כך שסעיפים 3ו- 4 להחלטה ימחקו ובמקומם ירשם כדלקמן:
ביום 11.10.11 במהלך עבודתו נדרש התובע להגיע ללקוח ולאסוף 3 ארגזים במשקל של למעה מ-350 ק"ג.יצויין כי ללקוח לא הייתה מלגזה לכן הרמת הארגזים בוצעה באופן ידני. ההרמה בוצעה בעזרת שני עובדים של הלקוח ממנו אסף התובע את הארגזים , העובדים אשר נכחו במקום הרימו את הארגזים יחד עם התובע אל המשאית באופן הבא: התובע ניגש לאחד מהארגזים הגדולים, החזיק אותו מצד אחד, ושני עובדים של הלקוח החזיקו מהצד השני, וכך העמיסו את הארגז על המשאית. לאחר מכן , פנו השלושה להרים ארגז נוסף- גם הוא ארגז גדול. שוב- התובע היה בקצה אחד ושני העובדים האחרים בקצה השני. התובע התכופף כך שגבו הסתובב כלפי שמאל ולמטה, מכיוון שהארגז הראשון היה מצד ימין שלו. התובע הרים את הארגז כאשר יד שמאל שלו בחלק התחתון של הארגז ויד ימין בחלק העליון. מיד כשהרים התובע את הארגז הרגיש כאב חד ופתאומי בצוואר וביד שמאל, כמו דקירה חזקה. התובע התיישר וחשב שמתח שריר. התובע חש כאב עז והרגיש תפוס.
4.החלטת מינוי מתוקנת תשלח למומחה הרפואי, בנפרד.
ניתנה היום, י' אב תשע"ה, (26 יולי 2015), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת