אפשרות בית המשפט ליתן סעד הצהרתי בעניין רכושי קודם לפקיעת הנישואין
|
תמ"ש בית משפט לעניני משפחה חדרה |
3772-05
10.12.2006 |
|
בפני : שפרה גליק |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. א. ר. ת.ז. 2. א. נ. ת.ז. קטין 3. א.ה. ת.ז. קטינה 4. א. ש. ת.ז. קטינה עו"ד א. י. ת.ז |
: א. י. ת.ז. |
| החלטה | |
ההליך .
1. עניינה של ההחלטה שבפניי היא הכרעה בנושא פירוק השיתוף בדירת מגורי הצדדים.
2. ביום 19.11.06 קיימתי דיון בישיבת קדם משפט. הדיון היה טעון מאד, באופן שלא התאפשר לי להמשיך ולקיימו, ולפיכך הוריתי על הגשת סיכום טענות הצדדים בכתב.
3. עתה, משהגישו באי-כח הצדדים את סיכום טענותיהם בכתב, ניתנת החלטתי.
הרקע וטענות הצדדים .
4. הצדדים נישאו זל"ז כדמו"י ב- 5.9.93, ומנישואיהם נולדו 3 קטינים ב- 1994, ב- 1996 וב- 1997.
5. הצדדים היו חוזרים בתשובה, שהתגוררו בקהילה החרדית ב.....
6. לטענת התובעת, חיי הנישואים של הצדדים נקלעו למשבר עקב יחסו הקשה והתנהגותו של הנתבע כלפיה וכלפי הקטינים. לטענתה, הנתבע איים על התובעת שיכה אותה אם תתחצף אליו, ונוקט כלפיה באלימות מילולית גם כלפי הילדים. לטענתה של התובעת, הנתבע הוא אדם בעייתי, כוחני, תוקפני ומרבה להתפרץ, ונוטה לתעניות ורעה בימי ו', שתלטני באופן אובססיבי.
7. עוד טוענת התובעת שהנתבע הודיע לה, שהיא צריכה לדאוג לפרנסת המשפחה, שכן היא רוצה להתמסר ללימוד תורה.
8. התובעת הציעה לנתבע לפנות לייעוץ לענייני נישואין אך הוא סירב, וכך בצר לה, היא מעוניינת להתגרש אך הנתבע הודיע לה שלא יתן לה גט.
9. בנסיבות אלה, עזבה התובעת את הבית עם ילדיה והתגוררה אצל אימה ב....., ולאחר מכן שכרה בסמיכות לאימה דירה למגוריה. בינתיים, לטענת התובעת, בהשפעתו של הנתבע, ובניגוד לצו בית-המשפט, עבר הבן (הבכור מבין הקטינים) להתגורר אצל אביו.
10. התובעת הגישה תביעות משמורת מזונות וכן תביעת רכוש.
11. במסגרת תביעות הרכוש טענה התובעת כי "הצדדים מתגוררים בדירה ברח' ...... חלקה....בגוש ....., הדירה נרכשה לפני כשנה והמשיב רשום כרוכש יחיד בהסכם הרכישה". עוד מוסיפה התובעת בהקשר זה כי למיטב ידיעתה הדירה טרם נרשמה בלשכת רישום המקרקעין, ולטענתה מחצית הדירה מגיעה לה.
בסעדי התביעה ביקשה התובעת להצהיר כי מחצית הדירה שייכת לה.
12. מנגד, טוען הנתבע, כי התובעת עזבה את הבית בערמה, כשהיא רושמת את הילדים לחינוך הממלכתי הדתי, בניגוד למוסכם בין הצדדים.
13. הנתבע מכחיש את טענות התובעת באשר להתנהגותו או לאלימותו.
14. הנתבע טוען טענות שונות, ובהן טענתו היסודית כי אוהב הוא את אשתו "ועז רצונו כי ישובו לשלום בית". לדעתו, גם אשתו אוהבת אותו אך היא מוסתת נגדו ע"י אימה.
15. באשר לטענות התובעת בהתייחס לדירה, טוען הנתבע כי הדירה נרכשה ע"י הנתבע ונרשמה על שמו, מאחר ומרבית הכספים לרכישתה היו שלו ו/או נתקבלו אצלו בירושה ו/או כהלוואה מבני משפחתו.
16. עוד מוסיף הנתבע בכתב הגנתו כי "באורח החיים החרדי בו חיו הצדדים, הרי לתובעת ידוע וברור כי בהתאם לדין היהודי ולפסיקת רבנים יש לה במסגרת המערכת המשפחתית רק את מה שהכניסה. לפיכך, הסכימה כי הדירה תירשם על שמו של הנתבע ותהא שייכת לו".
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|