- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- מיסוי יחיד
- החזר מס שבח
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אפרומאשווילי נ' תמנון מוקד הגליל בע"מ ואח'
|
ס"ע בית דין אזורי לעבודה חיפה |
1663-03-12
8.10.2013 |
|
בפני : אלכס קוגן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: שוטה אפרומאשווילי |
: 1. תמנון מוקד הגליל בע"מ 2. תמנון שווק מערכות התראה ומיגון בע"מ 3. אקוויטי ניהול משאבי אנוש בע"מ 4. דניאל דני נוריאל |
| החלטה | |
החלטה
(בבקשה להתיר הבאת עדויות הזמה)
1.מר שוטה אפרומאשווילי (להלן: "התובע") טוען במסגרת תביעתו זו, כי עבד אצל הנתבעות כמאבטח בעבודה שבוצעה ברובה במשמרות לילה וסוף שבוע בבניין הנמצא בטירת הכרמל, שבו שוכנת חברת דינקו ובגין עבודתו זו הוא תובע סכומים שונים, כאשר עיקר תביעתו היא להפרשי שכר עבודה בסך של 223,031 ₪.
2.ביום 12.6.13 העיד בבית הדין מר יאיר זייגר – מנכ"ל חברת דינקו וסיפר כי נהג לראות את התובע ואת השומר הנוסף אשר עבד במקביל לו בבניין המשרדים של דינקו, ישנים.
מר זייגר העיד כי היתה במקום מיטה מתקפלת, שבמהלך היום הונחה מתחת למדרגות ומידי בוקר כשמר זייגר היה מגיע לעבודתו, נהג להעיר את התובע או את השומר שעבד במקביל לתובע.
בזמן שמר זייגר העיד בבית הדין, התובע לא נכח באולם בית הדין, משום שקודם לכן לא חש בטוב. במצב דברים זה, קבענו ישיבת הוכחות נוספת שהתקיימה ביום 27.8.13 לשמיעת עמדתו של התובע באשר לגרסה של מר זייגר שהועלתה לראשונה בדיון מיום 12.6.13, לפיה הוא נהג לישון על מיטה מתקפלת בבניין המשרדים של חברת דינקו.
3.בעדותו של התובע מיום 27.8.13 הוא עמד על כך בתוקף, כי מעולם לא ישן באותו מקום עבודה, אך הודה שהיתה במקום העבודה מעין מיטה מתקפלת שבורה שהוא מעולם לא עשה בה כל שימוש, וודאי לא ישן עליה.
כמו כן, הודה התובע בעדותו, כי מידי בוקר בשעה 04:00 לערך היתה מגיעה לבניין המנקה והוא זה שנהג לפתוח לה את הדלת.
4.כעת מונחת לפני בקשתו של ב"כ הנתבעים, לזמן את גב' כוכבה אבואב, שלטענתו שימשה בתפקיד פועלת הניקיון בחברת דינקו וזאת, לצורך הוכחת הטענה, כי התובע נהג לישון בזמן עבודתו הרלוונטי לתביעה.
5.אינני סבור, כי כותרת בקשתו של ב"כ הנתבעים "בקשה להתיר הבאת עדויות הזמה" היא נכונה, משום שאין המדובר בעדות הזמה השמורה לתובע בלבד, כאמור בתקנה 51(1) לתקנות בית הדין לעבודה, או כאמור בתקנה 158(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי.
המדובר בבקשה של הנתבעים להביא ראיות נוספות, זאת בעקבות עדותו של מר זייגר בבית הדין, אז העלה לראשונה גרסה לפיה התובע נהג לישון במקום העבודה.
6.ב"כ התובע מתנגד לבקשתו של ב"כ הנתבעים, תוך שהוא מעלה את הפרשנות שלו לכך שגם אם התובע ישן במקום העבודה, דבר שמוכחש על ידו, גם אז אין כל שוני בשכר העבודה לו זכאי התובע.
7.יצויין, כי בטרם נגיע לשלב של פרשנות, עלינו קודם כל לקבוע את העובדות ולשם קביעתן יש לאפשר לנתבעות להביא ראיות שיכולות להיות מהותיות להוכחת גרסתו של מר זייגר, לפיה התובע נהג לישון במקום העבודה.
8.במצב דברים זה, אני נעתר לבקשתו של ב"כ הנתבעות לזימונה של גב' כוכבה אבואב למתן עדות בבית הדין.
9.עדותה של גב' כוכבה אבואב תישמע בבית הדין ביום 3.11.13 בשעה 14:00.
10.ב"כ הנתבעות יזמן את גב' כוכבה אבואב לדיון שנקבע, במסירה אישית לא יאוחר מיום 18.10.13.
11.התובע חייב להיות נוכח בדיון שנקבע ליום 3.11.13.
ניתנה היום, ד' חשון תשע"ד, (08 אוקטובר 2013), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
