ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו
|
37757-03-10
27/07/2010
|
בפני השופט:
אילן רונן
|
- נגד - |
התובע:
מאור אמסלם
|
הנתבע:
1. א.ע. פרח בע"מ 2. שי אוחיון
|
פסק-דין |
פסק דין
לפניי תביעה המתבססת על חוק איסור הפליה במוצרים, בשרותים ובכניסה למקומות ציבוריים, תשס"א-2000. בכתב התביעה מתאר התובע ארועים קשים של מניעת כניסתו למועדון אשר מפעילה הנתבעת 1, כאשר מכלול הנסיבות מצביע על כך שמניעת הכניסה נבעה מסיבה אחת ויחידה – אפליה פסולה.
במהלך הדיון בפניי התברר כי כתב התביעה לא הומצא לנתבע 2, מר שי אוחיון ולפיכך, עתר התובע למחיקת התביעה נגדו. אני נעתר לבקשה זו ומוחק את התביעה ביחס לנתבע 2.
ביחס לנתבעת 1 מאידך, מתברר מתוך עיון בתיק בית המשפט כי כתב התביעה הודבק בדלת בהתאם לכתובת המצויינת בכתב התביעה. עוד התברר, בהתאם לאישור אשר המציא לי התובע במהלך הדיון כי הכתובת בה בוצעה מסירת כתב התביעה לנתבעת כאמור, הינה הכתובת הרשומה של הנתבעת 1 ברשם החברות. הנתבעת 1, לא הגישה כתב הגנה וממילא שאף לא טרחה להתייצב לדיון אשר נקבע.
הן מתוך התאור בכתב התביעה והן על בסיס עדותו של התובע בפניי לאחר שהוזהר כדין, נראה שאכן בוצעה כלפי התובע הפליה פסולה ושלא כדין, לפחות ברמה הנדרשת בשלב זה של הדיון כאשר הנתבעת 1 נמנעה מהצגת גרסתה בכתב הגנה.
התובע עתר בכתב התביעה לפיצויים בסך של 30,000 ₪ והציג בפניי פסק דין מיום 18.7.2010 (ת.ק. 7203-03-10) במסגרתו נדון אותו ארוע בדיוק נשוא כתב תביעה זה ובסיומו, גם כן בלא התייצבות הנתבעים ובלא הגשת כתב הגנה, חויבה הנתבעת 1 לתשלום סך של 15,000 ₪. סכום זה נראה אף בעיני כסכום ראוי המשקף את נזקי התובע בגין הארועים המתוארים בתביעה.
אשר על כן, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעת 1 לשלם לתובע סך של 15,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.
ניתנה והודעה היום ט"ז אב תש"ע, 27/07/2010 במעמד הנוכחים.
אילן רונן, שופט
הוקלד על ידי: דנה מולא
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת