אלעמור נ' הראל חברה לבטוח בעמ - פסקדין
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
42757-07-11
12.3.2014 |
|
בפני : עידית קצבוי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יוסף אלעמור |
: הראל חברה לבטוח בעמ |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה למינוי מומחים רפואיים בתחום הנוירולוגי והפסיכיאטרי.
יצויין כי במסגרת הבקשה למינוי מומחים אשר הוגשה במצורף לכתב התביעה, עתר התובע למינוי מומחים בתחום הנוירולוגי והפסיכיאטרי וכן בתום האורטופדי וה-א.א.ג, אולם בין הצדדים הושגה הסכמה על מינוי מומחים בתחום האורטופדי וה-א.א.ג, כך שנותרה הבקשה למינוי מומחים בתחום האורטופדי והנוירולוגי.
בתוקף סמכותי לפי תקנה 7 לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז – 1986 (להלן – "התקנות") ולאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובמסמכים הרפואיים שצורפו, שוכנעתי כי קיימת ראשית ראיה לאפשרות קיומה של נכות רפואית בתחום הנוירולוגי עקב תאונת הדרכים מיום 10.1.09.
באשר לתחום הפסיכיאטרי, התובע צירף תיעוד בודד של פגישה אצל פסיכאיטר אשר התקיימה ארבעה חודשים לאחר התאונה ותו לא.
בהתאם למגמת הפסיקה, הרי שאין בקיומו של מסמך בודד כדי להוות ראשית ראיה לאפשרות קיומה של נכות ומשכך אני דוחה את הבקשה.
לפיכך, אני ממנה בזאת את ד"ר רחל הרינג כמומחית רפואית מטעם בית המשפט בתחום הנוירולוגי, על מנת שתחווה דעתו בדבר מצבו הרפואי של התובע בגין תאונת הדרכים מיום 10.1.09.
בחוות דעתה מתבקשת המומחית להתייחס גם לשאלות הבאות:
1. האם נותרה לתובע נכות זמנית או צמיתה כתוצאה מהתאונה, ואם כן, לאיזו תקופה, ומהו שיעור הנכות.
2. האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבו בעתיד?
3.הקשר שבין התאונה לבין מצבו הרפואי של התובע.
4.המגבלות התפקודיות של התובע, אם בכלל, ובשים לב לעבר הרפואי של התובע, לעבודתו ולמקצועו.
5.האם יהיה התובע זקוק לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן - מהם סוגי הטיפולים, ומהי העלות המשוערת של הטיפולים האלה לפי המחירים הנכונים היום.
6.תקופות אי הכושר החלקי ו/או המלא של התובע.
הצדדים ימציאו למומחית את כל המסמכים הרפואיים המותרים בהתאם להוראות תקנה 8 לתקנות, על פי המועדים הקבועים בה על מנת שתעיין בהם לצורך הכנת חוות הדעת, וימסרו עותק לצד שכנגד.
המומחית מתבקשת להגיש את חוות דעתה באופן ובמועד הקבועים בתקנה 15 לתקנות. כן מתבקשת המומחית לפרט בחוות דעתה את המסמכים הרפואיים אשר היו בפניה במועד מתן חוות דעתה.
שכר טרחת המומחית יעמוד על סך 4,500 ₪ בצירוף מע"מ.
בשלב זה, הנתבעת תישא בתשלום שכר טרחת המומחית ובעלויות הבדיקות עפ"י תקנה 9 (א) לתקנות וזאת מבלי לפגוע בזכותה להעלות טענה בדבר השאלה על מי מהצדדים תוטלנה העלויות האמורות באופן סופי. ככל שתועלה טענה בעניין זה, תבחן הטענה בהמשך ההליכים בתיק.
הצדדים יסיימו את ההליכים המקדמיים ביניהם.
בנוסף לאחר קבלת חוות דעת המומחית יפעלו הצדדים כדלקמן:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|