- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אטיאס נ' אופטיקה הלפרין בע"מ ח.פ. 512507229
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות קריות |
12393-05-12
19.6.2013 |
|
בפני : ערן נווה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: סימי אטיאס |
: אופטיקה הלפרין בע"מ ח.פ. 512507229 |
| פסק-דין | |
פסק דין
בפניי תביעה כספית.
התביעה היא על סכום של 8,780 ₪, תוך בקשה לביטול עיסקה.
התובעת מבקשת מביהמ"ש להורות על ביטול העיסקה שנעשתה עם הנתבעת, שבמהלכה רכשה שני זוגות משקפיים אצל הנתבעת בעלות של 5,780 ₪ ובנוסף לפצות אותה בגין עוגמת נפש והוצאות בסכום של 3,000 ₪.
התביעה מתייחסת לכך כי ביום 29.7.10 רכשה התובעת שני זוגות משקפיים מולטי-פוקאליות בסניף נשר של הנתבעת וזאת בסכום כולל של 5,780 ₪.
התובעת רכשה את המשקפיים הנ"ל לאחר בדיקת עיניים שנעשתה ע"י מר צרפתי אברהם מטעם הנתבעת.
לטענתה של התובעת, מייד עם קבלת המשקפיים היא חשה אי נוחות ולא ראתה בהן טוב.
התובעת פנתה מס' פעמים לנתבעת (מדובר באישה מבוגרת בת 75) ובמהלך פניות אלה נדחתה בטענות שונות ובסופו של דבר הוצע לה להחליף את העדשות למשקפי המולטי-פוקאל או לחילופין לבצע פיצול ל- 3 זוגות חד מוקדי ראייה.
התובעת טוענת, כי לאחר כשנה מיום הרכישה פנתה לבדיקת עיניים ותוצאות הבדיקה העלו כי המשקפיים אינן מתאימות.
הנתבעת חלקה לחלוטין על חבותה.
בישיבת ביהמ"ש מיום 3.3.13 הסבירה בתה של התובעת, גב' תימור איריס, אשר עזרה לאמה שהיא אישה מבוגרת, והבהירה כי הטענה של הנתבעת כי למעשה הבקשה להחזר כספי היתה לאחר כספי אינה נכונה, שכן מייד לאחר קבלת זוגות המשקפיים הרגישה התובעת כי המשקפיים אינן בסדר והגיעה לאחר שבועיים לעשות בדיקה נוספת.
עוד ציינה, כי המשקפיים הוחלפו ע"י מנהל החנות מר פארס ובסופו של דבר לאחר שגם הזוגות שהוחלפו לא סיפקו את הסחורה, רכשה משקפיים אחרים.
בהחלטתי מיום 3.3.13 הוריתי לתובעת להביא לעדות את נותן חווה"ד אליו פנתה על מנת לבצע בדיקת עיניים, בדיקה שהעלתה כי זוגות המשקפיים שהוכנו לה אצל הנתבעת לא היו מתאימים וכן ביקשתי כי תביא לעדות נציג של האופטומטריסט מר זיגי שאול, אליו פנתה לצורך קניית משקפיים אחרים על מנת שתבהיר מה לא היה תקין במשקפיים שסופקו.
לנתבעת הוריתי לזמן את האופטומטריסט אשר טיפל בתובעת ואשר ביצע לה את הבדיקה בטרם ההתאמה של המשקפיים וזאת על מנת שאוכל להעריך את עבודת הנתבעת.
ביום 17.6.13 נערך דיון נוסף בתיק זה.
בתה של התובעת הבהירה כי לא יכלה להביא לעדות את נותן חווה"ד, האופטומטריסט מאיר גולדפיל אבל הצטיידה במסמך של האופטומטריסט זיגי שאול שיש לציין שאף הוא לא הובא לעדות.
אני מסמן את המסמכים של האופטומטריסט זיגי שאול כמסמך מ/1 ומורה לסרוק אותם לתיק ביהמ"ש.
על פי האמור במכתבו של דני שאול, שהינו אופטומטריסט העובד אצל זיגי שאול מיום 21.5.13, צויין כדלקמן: "מצורף מרשם משקפיים עבור הגב' אטיאס סימה. המרשם החדש שונה מהישן וזו הסיבה העיקרית לשיפור בראייה וירידה בטשטוש. מצויין כי ראייתה ירודה וכי עינה השמאלית מתפקדת בלבד".
בטופס הבדיקה צויין בהערות: "עין ימין רואה אור בלבד. שמאל חדות ראייה מופחתת".
העיד אופטומטריסט של הנתבעת, מר חמוד, אשר התייחס לבדיקה זו של האופטומטריסט דני שאול. הנ"ל הסביר, כי הבדיקה הקודמת נערכה ב- 2010.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
