- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אחמד(אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר ואח'
|
עת"א בית המשפט המחוזי נצרת |
33103-09-10
12.12.2010 |
|
בפני : יונתן אברהם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עלא אחמד (אסיר) |
: 1. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר 2. מ שטר ת ישראל |
| החלטה | |
החלטה
העותר מרצה מאסר של 23 שנים בגין רצח ושוד, משנת 94.
הוא שהה במאסר בכלא חרמון באגף שיקומי אך הורחק מאגף השיקום בחודש 6/10 וכן נעצרו חופשותיו, כל זאת על יסוד מידע מודיעיני שלפיו ניהל קשר עם אזרחית המועסקת במפעל "עלית", בו עבד במסגרת השיקום, בניגוד לחוזה הטיפולי עליו חתם.
בעקבות אותו מידע, דנה בעניינו ועדת הדחה והמליצה להעבירו למפעל אחר, תוך עצירת חופשותיו.
המלצת מפקד בית הסוהר בעניינו הייתה להרחיקו מן השיקום.
בסופו של דבר החליטה קצינת אסירים מחוזית, אשר בסמכותה להחליט בעניינו, להרחיקו מאגף השיקום לכלא צלמון וכן על עצירת חופשותיו ומכאן העתירה.
בישיבה שהתקיימה בפני ביום 10.11.10, טענו המשיבים כי ההחלטה בעניין העותר נתקבלה על יסוד מידעים מודיעיניים לפיהם קיים העותר קשר עם עובדת במפעל "עלית" בו עבד, בניגוד לחוזה ההעסקה עליו חתם טרם שיבוצו במפעל השיקום.
הם הסכימו כי המידעים יוצגו באותו שלב לעיון בית המשפט בלבד על מנת שיבחן את מהימנותם והיותם רלוונטיים ועדכניים, אולם ב"כ העותר התנגד לכך ועמד על כך כי המידעים יוצגו גם לעיונו.
עקב כך נדחה הדיון על מנת לאפשר למשיבים להוציא תעודת חיסיון וזו אכן הוצאה.
תעודת החיסיון הוצאה לגבי שישה מידעים, כאשר לגבי אחד מהם תוכן המידע לא הוחסה, ואף הוצג לעיון בית המשפט וב"כ העותר.
נאמר באותו מידע כי במהלך סיור במכלול קליטה ובקליטה עם מספר אסירים היוצאים לחופשה, נכח העותר שם ואמר כי הוא עובר לכלא צלמון "הוא משאיר כאן את כל הסמויים והמלשינים והוא עוד יחזור לכאן להראות להם".
לגבי יתר חמשת המידעים, תעודת החיסיון הייתה כוללנית יותר וכללה גם את תוכן המידעים.
בישיבה נוספת שהתקיימה בפניי ביום 1.12.10, לא נכח ב"כ פמ"צ עקב השביתה של הפרקליטים.
באותה ישיבה הוצג כפי שצוין לעיל תוכן המידע של אחד המידעים.
באותה ישיבה טען ב"כ העותר כי אין סעיף בחוזה העסקה האוסר על קיום קשר רומנטי עם עובדת באותו מפעל וכי העותר לא הפר שום כלל שהיה עליו לשמור.
עוד הוא טען בסוף דבריו כי הוא מסכים עתה שבית המשפט יפנה לפרקליטות לקבלת הסכמתם להצגת החומר החסוי בפני בית המשפט בלבד על מנת שיבחן אותו.
הוא טען כי אם לא תתקבל תגובת פמ"צ עקב השביתה, אזי יש לראות בכך משום הסכמתם ליציאה לחופשה, שכן אין בדל ראיה התומכת בעמדתם המקורית.
כמו כן ביקש כי אם הם יתנגדו להצגת הראיה, אזי בית המשפט יאפשר לו, טרם מתן החלטה סופית בעתירה, להגיש עתירה לגילוי הראיות החסויות.
ככל הנראה עקב הימשכות שביתת הפרקליטים, לא נתקבלה תגובה להצעות ב"כ העותר לעיל, עד היום, על אף חלוף המועד.
בנסיבות אלה אינני מקבל את טענת ב"כ העותר כי יש לראות בכך הסכמה לטענות העותר בהעדר בדל ראיה התומכת בעמדת המשיבים, שכן, הראיות קיימות והן חסויות ולא ניתן להציגן לעיון בית המשפט בשל תעודת החיסיון. בנסיבות אלה מתקיימת חזקת התקינות המנהלית.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
