- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אזת נ' עזני
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות נתניה |
6051-06-09
14.12.2010 |
|
בפני : עוז ניר נאוי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ספיה אזת |
: תמיר עזני |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.בפני תביעה לפיצוי בגין נזקים אשר נגרמו לדירתה של התובעת כתוצאה מעבודות שביצע הנתבע בדירתו המצויה מעל דירת התובעת.
2.לטענת התובעת במשך תקופה של 5 שנים נגרמים נזקים שונים לדירתה לרבות רטיבויות , פגיעה בחשמל ונזק למטלטלין.
3.בנסיבות אלה עתרה התובעת לחייב את הנתבע בפיצוי בסך 5,000 ₪ וכן בסך של 2,000 ₪ בגין עוגמת נפש.
4.לטענת הנתבע אכן הוא מודה כי גרם נזק לדירתה של התובעת וציין בכתב הגנתו כי הוא לוקח על עצמו את האחריות ומוכן לפצות אותה בכך שיצבע לה את כל דירתה בנוסף לתיקון.
5.בישיבה הקודמת שהתקיימה במעמד הצדדים הודיעה התובעת כי היא מבקשת לשקול את צעדיה ולתמוך את תביעתה בתמונות וכן בחוות דעת מומחה אשר יעריך את הנזקים שנגרמו לה.
6.בנסיבות אלה, עתרה למחיקת התביעה ובהסכמת הצדדים התביעה נמחקה, ללא צו להוצאות.
7.לאחר מחיקת התביעה הודיעה התובעת כי לא התכוונה למשוך את התיק וביקשה לחדש את הדיון בתיק ואף הגישה תמונות התומכות בטענותיה והתיק נקבע לישיבה נוספת.
8.לאחר ששמעתי טענות הצדדים, עיינתי בכתבי הטענות וראיתי את התמונות שהגישה התובעת, אני מחליט לקבל את התביעה בחלקה.
9.בישיבה שהתקיימה במעמד הצדדים חזרו הצדדים על טענותיהם. כפי שעולה מטענות הצדדים, אין מחלוקת ביניהם כי אכן נגרם נזק לדירתה של התובעת כתוצאה מנזילה שארעה מדירתו של הנתבע. המחלוקת הינה באשר לגובה הנזק.
10.בשל חסרון כיס טענה התובעת כי לא יכולה היתה לתמוך את תביעתה בחוות דעת מומחה. יחד עם זאת טענה כי התמונות אשר הגישה מלמדות על נזק בכל דירתה.
11.עיון בתמונות מלמד כי אכן נגרם נזק, יחד עם זאת לא ניתן לדעת מהתמונות מה היקף הנזק שגרמה הנזילה מדירתו של הנתבע ואיזה אזור בדירתה נפגע. כמו כן לא הובאו ראיות לפגיעה במטלטלין.
12.יחד עם זאת בשל נכונותו של הנתבע לצבוע את כל דירתה של התובעת וכן לבצע תיקון טיח אני מעריך את תיקון הנזק בשים לב לתמונות בסך 2,000 ₪.
13.לאור הנ"ל אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת בתוך 30 יום סך 2,000 ₪ בצירוף ריבית והפרשי הצמדה כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל. כמו כן, ישלם הנתבע לתובעת הוצאות משפט בסך 400 ₪ אשר ישולמו במועד כאמור.
14.רשות ערעור לביהמ"ש המחוזי בפ"ת בתוך 15 ימים.
ניתנה והודעה היום ז' טבת תשע"א, 14/12/2010 במעמד הנוכחים.
עוז ניר נאוי, שופט
הוקלד על ידי: איריס חדד התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
