- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אוסאמה ואח' נ' אנטון אבו פארס ואח'
|
ע"א בית המשפט המחוזי חיפה |
7828-09-09
18.11.2009 |
|
בפני : רבקה פוקס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. מבאריקי אוסאמה 2. מבאריקי ראניא |
: 1. אנטון אבו פארס 2. עו"ד איוון זקנון |
| החלטה | |
החלטה
המבקשים עותרים לפטור אותם מהפקדת עירבון להוצאות המשיבים בהליך הערעור.
הבקשה נתמכת בתצהירם של המבקשים, הטוענים לקשיי מימון ולמצוקה כלכלית.
לדברי המבקשים, המבקש מובטל מזה כמה חודשים והמבקשת העובדת כעוזרת גננת, משתכרת סך של 2000 ₪. משפחתם מונה 4 ילדים נאלצת, אם כן , לחיות בצמצום רב.
המשיבים הגישו תגובה לבקשה והביעו התנגדות למתן פטור מהפקדת עירבון, לשיטתם סיכויי המבקשים לזכות בערעור קלושים ,טענה שנטענה כעולה מהתגובה ללא כל פירוט.
המשיבים מוסיפים ומדווחים כי המבקשים חויבו בהוצאותיהם, הוצאות אשר לא שולמו על ידם עד היום.
דיון
בית המשפט, בבואו לבחון מתן פטור מהפקדת עירבון, עליו ליתן משקל לשני אינטרסים מתחרים. מצדו האחד של המתרס ניצבת זכות הגישה לערכאות ופתיחת שערי בית המשפט גם בפני מי שידו אינה משגת לשלם ההוצאות הכספיות הכרוכות בהליך. מצדו השני של המתרס יש להבטיח הוצאותיו של מי שזכה בדין ולא להותירו בסופו של יום ללא יכולת לפרוע את הוצאותיו (ראו לעניין זה בש"א 3977/04 קבסא נ' בנק דיסקונט למשכנתאות, תק – על 2004(3) 205 וכן רע"א 1361/01 מולדר בע"מ נ' בנק כרמל להשקעות ומשכנתאות, תק- על 2001(1) 1322).
על מנת לאזן בין האינטרסים הנ"ל על המבקש פטור מהפקדת עירבון מוטל הנטל להוכיח שני תנאים מצטברים. האחד – העדר יכולת כלכלית, והשני- כי סיכויי ההצלחה בערעור טובים (ראו בש"א 6747/97 רופל עובד נ' קצין התגמולים, תק – על 97(3) 518, בש"א 329/90 אברך נ' גרוגר, פ"ד מד(2) 383).
ההלכה קובעת כי על המבקש פטור מחמת מצוקה כלכלית, לפרוש בפני בית המשפט תשתית מפורטת ועדכנית בדבר מצבו הכלכלי ולהמציא פרטים על רכושו ומקורות הכנסתו, הנתמכים במסמכים מתאימים (בג"צ 544/98 שקד נ' הנשיא אהרון ברק, תק – על 98(1) 275, ע"א 2265/99 אמנון טל נ' א.א. יבואני תבואות ומספוא, תק- על 99(3) 115).
בנוסף, על המבקש להראות כי ניסה לגייס את הסכום הנדרש מקרובי משפחתו וכי הדבר לא עלה בידו (ע"א 6860/09 ריבק נ' כונס הנכסים הרשמי מחוז חיפה (טרם פורסם, 22.10.2009)).
מעיון במסמכים שצורפו לבקשה לא מצאתי תיעוד להפקדת שכרה של המבקשת בחשבון הבנק הנזכר המצוי ביתרת חובה ,דבר האומר דרשני.
בבקשה אין הסבר מדוע המבקשים אינם יכול להסתייע בסביבתם הקרובה לצורך גיוס כספי העירבון.
ולבסוף, המבקשים אינם מבהירים כיצד הם מממנים את הייצוג המשפטי מטעמם, חרף קשיים הכלכליים,הנטענים.
לא מן המותר לציין כי המבקשים חויבו בהוצאות המשיבים בהליך בבית משפט קמא, אך אלה לא שולמו על ידם; באלה הנתונים לא בנקל יזכו לפטור מהפקדת עירבון כפי המבוקש.
בנסיבות אלה,דומה כי אין צורך לבחון את סיכויי הערעור.
לאור כל האמור לעיל, הבקשה לפטור מהפקדת עירבון, נדחית.
יחד עם זאת,נוכח הנתונים שכן הומצאו לעיוני,מצאתי להעמיד את סכום העירבון על סך 8,000 ₪.
על המבקשים להפקיד את הסך האמור בתוך 30 יום ממועד קבלת החלטה זו, שאם לא כן ידחה ההליך ללא צורך בהחלטה נוספת.
תזכורת פנימית ליום 30.12.2009.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
