- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אוברין נ' משטרת פתח תקווה
|
בע"א בית משפט השלום פתח תקווה |
36027-08-10
22.8.2010 |
|
בפני : שירי רפאלי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: איזבלה אוברין |
: משטרת פתח תקווה |
| החלטה | |
החלטה
כנגד המשיבה הוצא ביום 22.7.10 צו סגירת עסק בשל מכירת אלכוהול לקטינים. המבקשת הגישה בקשה לבטלו ובית המשפט נהג בה סלחנות כאשר הורה במעמד צד אחד לעכב את ביצוע צו הסגירה עד דיון במעמד שני הצדדים, תוך שהתנה עיכוב זה, בין היתר, בכך שהמבקשת לא תמכור בעסק אלכוהול "למאן דהוא כלשהו".
והנה אין חולק, כי ביום 18.8.10 הוצא כנגד המבקשת צו סגירה נוסף, בשל מכירת אלכוהול בעסק לאחר החלטת בית המשפט וטרם הכרעה בבקשת המבקשת. המבקשת עותרת לכך שגם הצו השני יבוטל. היא אינה חולקת על מכירת האלכוהול הנטענת ואף מודה כי צולמה במצלמה, אלא שלטענתה המדובר במכירה לבגיר, וזאת לאחר שטעתה בהבנת החלטת בית המשפט וסברה כי אסרה עליה רק למכור אלכוהול לקטינים ולא ללקוחות אחרים. אעיר כבר עתה, בלא לקבוע מסמרות, כי מדובר בטענה מוזרה למדי, הן לאור לשונה הברורה מאד של ההחלטה, הן לאור העובדה שמכירת אלכוהול לקטינים אסורה ממילא על פי חוק ואין צורך בהחלטה שיפוטית, והן לאור העובדה שהמבקשת היתה מיוצגת על ידי עורך דין מתחילת הדרך ויקשה להלום כי לא ביאר לה את משמעות ההחלטה.
בנסיבות אלה, אני מורה כי המבקשת תעביר את בקשתה המתוקנת, על נספחיה, לידי ב"כ המשיבה וזאת עד יום 23.8.10. המשיבה תגיב לבקשה עד יום 25.8.10.
איני רואה מקום לדון בבקשה לביטול הצו הראשון בשעה שהצו השני תלוי ועומד, ואני קובעת כי לאחר עיון בתגובת המשיבה יקבע בית המשפט את אופן המשך ניהול התיק.
לפנים משורת הצורך ובלא לקבוע מסמרות, מוצע לצדדים לבוא בדברים ולהגיע להסכמה לפיה המבקשת תורשה לשוב ולפתוח את העסק ביום 1.9.10, בכפוף להתקנת שילוט בולט וברור לשביעות רצון המשיבה, בשפה העברית והרוסית, לפיו בעסק זה אין נמכרים משקאות אלכוהוליים ללא הצגת תעודת זהות, בכפוף לקיומן של מצלמות תקינות למעקב אחר פעולות המכירה כמתואר בתצהיר המבקשת, בכפוף לחתימת התחייבות של המבקשת בסך של 15,000 ₪ למשך שלוש שנים שלא למכור משקאות אלכוהוליים לקטינים ובכפוף להפקדת ערבות צד ג' בסכום זה להבטחת התחייבות זו.
ת.פ. "צו סגירה – תגובת המשטרה" ליום 26.8.10.
ניתנה היום, י"ב אלול תש"ע, 22 אוגוסט 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
