- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אהרון נ' מוסך י.א. לביא בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום בית שמש |
49295-05-13
31.12.2013 |
|
בפני : דוד גדעוני |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עופר אהרון |
: 1. מוסך י.א. לביא בע"מ 2. 4. יואל לויאן 3. 3. מוסך שירותי לביא ב"ש בע"מ 4. 2. שלום לויאן |
| החלטה | |
החלטה
בהחלטה מיום 26.11.13 נקבע כי על התובע למסור בתצהיר ערוך כדין האם קיימת בידיו כרטסת הנהלת חשבונות לשנים הרלבנטיות, זולת המסמך שהוכתר "דוח יתרות לקוח" שצורף לכתב התביעה. להודעה שמסר התובע לאחר ההחלטה האמורה צורף תצהיר במסגרתו הצהיר התובע כי "יש בידי כרטסת הנהלת חשבונות לשנים הרלבנטיות". בפועל העמיד התובע לעיון הנתבעים, בשנית, מסמך שהוכתר "דוח יתרות לקוח". הנתבעים עתרו להורות על מחיקת כתב התביעה בטענה כי התובע הפר את החלטת בית המשפט. התובע השיב לבקשה והנתבעים השיבו לתשובה. לאחר מכן, הוסיף התובע והגיש (בלא שנטל רשות לכך) תשובה נוספת מטעמו והנתבעים עתרו להוצאתה מתיק בית המשפט.
עיינתי בכתבי בי הדין שהוגשו.
אין מחלוקת כי אף שהתובע הצהיר כי יש ידו "כרטסת הנהלת חשבונות", בפועל הועבר לעיון הנתבעים "דוח יתרות ללקוח". בתשובה מטעמו טען התובע כי מדובר בטעות קולמוס, כי הכוונה לדחות היתרות, וכי אין ולא היתה בידו כרטסת הנהלת חשבונות. תשובה זו לא נתמכה בתצהיר. בתשובתם לתשובה טענו הנתבעים כי אין לקבל את הסבר התובע והפנו בהקשר זה למסמך שנמסר להם בעבר מאת התובע ואשר הוכתר "כרטסת הנהלת חשבונות". בתשובה מטעמו (שהוגשה שלא כדין) הסביר התובע כי מדובר באותם מסמכים ממש אלא שבעקבות שינויי תוכנה אצלו מוכתרים עתה המסמכים "דוח יתרות ללקוח". לתשובה אחרונה זו צורף תצהיר, אלא שעיון בו מגלה שהוא ריק מתוכן ואין בו הצהרה ממשית כלשהי.
התנהלות זו של התובע אינה סבירה. יש בה כדי לעכב את הליכי הבירור ולהכביד שלא לצורך. ככל שנפלה טעות קולמוס כנטען היה על התובע לתמוך טענתו זו בתצהיר. גם את הטענות שהוגשו בתשובה הנוספת מטעמו צריך היה להעלות ולהבהיר לכתחילה ומכל מקום לתמוך אותן בתצהיר.
חרף האמור בנסיבות העניין, הסנקציה של מחיקת התביעה היא חריפה מדי ועולה על הנדרש.
משכך, אני מורה כי על התובע למסור לנתבעים תצהיר ערוך כדין, במסגרתו יצהיר במפורש אם יש בידיו כרטסת הנהלת חשבונות לשנים נושא התובענה, זולת דוח יתרות ללקוח, שצורף לכתב התביעה. כמו כן יתמוך התובע את טענותיו בס' 4 לתגובה מיום 26.12.13 (בכל האמור בזהות המסמכים והבדלי הכותרות בשל שינויי תוכנה) בתצהיר. ככל שקיימת בידי התובע כרטסת הנהלת חשבונות (למשל, באמצעות גישה לתוכנה הקודמת), יציין הדבר בתצהירו ויעמידה הכרטסת לעיון הנתבעים.
התובע ישלים את כל הנדרש ממנו עד ליום 20.1.14, ובתוך אותו מועד יגיש לתיק בית המשפט הודעה כי עשה כן.
לא ראיתי להתייחס לטענות הצדדים, כל אחד ביחס למהימנות מסמכי הנהלת החשבונות של הצד שכנגד. מקומן של אלה במסגרת הליך בירור התובענה העיקרית.
בשים לב להתנהלות האמורה, יישא התובע בהוצאות הנתבעים בקשר עם הבקשה בסך של 2,000 ₪.
ניתנה היום, כ"ח טבת תשע"ד, 31 דצמבר 2013, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
