- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אברמוב נ' תעבורה
|
המ"ש בית משפט השלום לתעבורה בעכו |
7600-05-11
27.5.2011 |
|
בפני : אבישי קאופמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יעקב אברמוב |
: מדינת ישראל |
| החלטה | |
החלטה
המבקש עתר להארכת מועד להישפט בגין שני דוחות תנועה: האחד שמספרו 12500312827 מיום 16.9.09 והשני שמספרו 38500967252 מיום 20.12.09.
המשיבה מתנגדת לבקשה.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים אני מקבל את עמדת המשיבה ודוחה את הבקשה להארכת המועד.
באשר לדוח הראשון מחודש 9/09, מתברר כי דין הבקשה להידחות על הסף. אין המדובר בדוח ברירת משפט שלא שולם, אלא בהזמנה לדין שנשלחה למבקש בעקבות בקשה קודמת להישפט שהגישה חברת ההשכרה שלמה, בעלת הרכב. בגין דוח זה זומן המבקש לדיון בתיק 9278-05-10 ונדון בהיעדר התייצבות.
כל טענה שיש למבקש בהקשר זה עליו להעלות במסגרת תיק בית המשפט הנ"ל, ואין המדובר כיום בדוח בגינו ניתן לבקש להישפט.
באשר לדוח השני, מחודש 12/09, הרי מתברר כי דוח זה נשלח לכתובתו הנכונה של המבקש, כפי שהוא מוסר בבקשה, רח' טרומפלדור 11/3 בקרית ים. הדוח התקבל בחודש ינואר 2010, ונקבע בו מועד לתשלום עד חודש אפריל 2010. אין בפי המבקש כל הסבר של ממש מדוע הוגשה בקשתו בחלוף כשנה וחצי מקבלתו ו – 13 חודשים לאחר המועד בו היה עליו להגיש בקשה להישפט.
אמנם המבקש מצרף תצהיר של מי שמקבל עליו אחריות לעבירה, אולם אין בכך כדי לשנות את החלטתי.
ראשית, כבר נפסק לא אחת כי אין די באמירה כללית של אדם כי הוא מקבל עליו את האחריות לעבירה, ויש לפרט את כל הנסיבות לפיהן יודע אותו אדם כי הוא אשר ביצע את העבירה הרלוונטית.
שנית, המדובר בעבירה מסוג "הברירה הנמוכה" שאינה גוררת בחובה חיוב בניקוד במשרד הרישוי. לפיכך, גם אם לא ביצע המבקש את העבירה לא נגרן לו נזק של ממש מעבר לנזק הכספי, וזה אינו עולה על סכום ההוצאות בו היה ראוי לחייב אותו בגין השיהוי בהגשת בקשתו, לו הייתה מתקבלת.
לאור האמור לעיל, מאחר ולא מצאתי כי קיימת הצדקה לאיחור בהגשת הבקשה, מאחר ולא השתכנעתי כי עומדת למבקש הגנה של ממש כנגד הדוח ומאחר ולא נגרם לא נזק מדחיית בקשתו, השתכנעתי כי דין הבקשה להידחות גם בכל הנוגע לדוח זה.
ניתנה היום, כ"ג אייר תשע"א, 27 מאי 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
