- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אבוטבול(אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר ואח'
|
עת"א בית המשפט המחוזי נצרת |
48602-05-13
18.8.2013 |
|
בפני : יונתן אברהם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: פרנסואה אבוטבול (אסיר) |
: 1. משטרת ישראל 2. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר |
| החלטה | |
החלטה
העותר הוא אסיר עולם המרצה את מאסרו באגף שמור בכלא שיטה. בעתירה זו הוא מבקש שלושה אלה:
א.לאפשר לו ביקורי משפחה, היינו ביקור אצל אחיו, אביב אבוטבול, שהינו אסיר באגף שמור בכלא אשל וביקור או מפגש עם אביו צ'רלי אבוטבול העצור בהפרדה בכלא רימונים.
לגבי אחיו נטען כי הוא אסיר הצפוי לרצות מאסר ממושך ולגבי אביו נטען כי הוא עצור. נטען כי עונשו של העותר טרם נקצב ועל כן יש לאפשר מפגשים עם קרובי משפחתו הנ"ל באופן חד פעמי.
ב.לאפשר לעותר נסיעה ישירה לבית משפט השלום ברמלה לצורך דיונים בתיק פלילי אותו הוא מנהל. בעניין זה טען כי מצד שב"ס ומשטרת ישראל עולות טענות כי יש לו סכסוכים לרוב אולם אין הדבר מונע מהם לשכן אותו עם אנשים רבים ושונים בהיותו במעברים ובין היתר עם מסוכסכים שמהם נשקפת לו סכנת חיים.
ג.לאפשר לעותר הכנסת משקולות לצורך אימון בחדרו ובחצר. בעניין זה טען כי זהו הפורקן הפיזי היחיד המצוי לרשותו לבד מהליכה בחצר סגורה ובמידה שלא ניתן לאפשר לו הכנסת משקולות, לאפשר לו הכנסת בקבוקי מים קשורים, איתם יתאמן, כפי שעשה בבתי כלא אחרים.
המשיבים ביקשו לדחות את העתירה על שלושת רבדיה.
אשר למפגש עם אחיו ואביו טענו כי העותר כלל לא הגיש בקשה ולא מיצה הליכים מנהליים ועל כן דין בקשתו זו להידחות על הסף. גם לגופו של עניין טענו שקיים מידע מודיעיני לגבי העותר שיש בו כדי להצביע כי ביקורים אלה מעלים חשש למסוכנות ונועדו לצורך קיום המשך הפעילות הפלילית של ארגון הפשיעה אליו משתייך העותר. החומר המודיעיני הוצג בהסכמה. כמו כן טענו והפנו לעת"א 12340-11-12 (מחוזי באר שבע) שם נדחתה בקשה דומה של אחי העותר לפגוש את אחיו, על רקע מידע מודיעיני התומך בחשש שמפגשים אלה ינוצלו להעמקת פעילות עבריינית של הצדדים.
אשר לבקשה להסיעו ישירות מבית הכלא לבית המשפט ללא שהות במעברים טענו המשיבים כי הסדרי הנסיעה והליווי הם בהתאם לנהלי הביטחון הנוגעים לאסירים התראה לפי נוהל מספר 01-1004, וכן לפי הנחיית ביטחון מס' 315 בעניינו של העותר.
אשר לבקשה להכנסת משקולות הפנו לעמדת שב"ס המתנגדת לאור נוהלי שב"ס לפיהם אימון במשקולות יעשה עם מדריך מוסמך בהיותם מפגע בטיחותי וביטחוני לרבות בקבוקי מים קשורים.
מתשובה לטענה כי לא מוצה הליך מנהלי עניין המפגשים עם קרובי המשפחה טען ב"כ העותר כי נאמר לו על ידי העותר שהוא הגיש את הבקשה ואפילו קיבל תשובה שלילית מקצין המודיעין בעל פה. הוא לא ידע להגיד לביהמ"ש למי העותר הגיש את הבקשה.
אשר למפגש עם האב עדכן כי ביהמ"ש העליון קיים דיון בהארכת מעצרו של האב מעבר ל- 9 חודשים והורה על שחרורו בתנאים שיקבעו על ידי ביהמ"ש המחוזי אליו יוחזר הדיון, כך שגם האב יהיה במעצר בית והדבר יקל על הביקור.
אשר למידעים טען כי יש לבחון אותם היטב שכן לא כל המידעים נוגעים לעותר ולאחיו וחלק מהם נוגעים לבני משפחה מורחבת הנושאת את שם המשפחה אבוטבול ואין להם קשר לעותר עצמו או לאביו ואחיו.
אשר להכנסת המשקולות או בקבוקי המים, טען כי בשל היותו של העותר מופרד מאחרים הוא לא יכול להשתתף באימונים בחדר הכושר והאופן היחיד בו הוא יכול לפרוק מתחים חוץ מלהסתובב בחצר הינה באמצעות המשקולות הנ"ל או בקבוקי מים.
לאחר עיון ושקילה סבורני כי אין בסיס לעתירה ודינה להידחות.
אשר לביקורי האח והאב, שוכנעתי ראשית כי אכן לא מוצה ההליך המנהלי. ב"כ העותר לא ידע לפרט אימתי ולמי הוגשה הבקשה. הוא גם לא הציג לעיוני עותק ממנה.
גם לגופו של עניין , עיון בחומר המודיעיני מלמד כי מדובר בעבריין בכיר המשתייך לארגון פשיעה ובמידה שיתאפשרו הביקורים הנ"ל יתקיים חשש ממשי לתאום וביסוס מעמדו של העותר באופן המסכן את ביטחון הציבור.
אשר להבאת העותר לבית המשפט לדיונים נמצא כי הבאתו נעשית לפי הנוהלים בדיוק, וכי מעבר לטענות בעלמא על השמתו עם מסוכסכים עמו במעברים, לא הוצגו שמות או אסמכתאות אחרות לביסוס טענה זו.
אשר לשימוש במשקולות שוכנעתי כי שלילתם נובעת משיקולי בטיחות (צורך בפיקוח מדריך מוסמך כקבוע בפקודות שב"ס) וביטחון (חשש לשימוש בהן למטרות לא קשורות) ולא מסיבות שרירותיות או בלתי ענייניות.
נוכח כל האמור לעיל אני דוחה את העתירה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
