חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אבו אלהיג'א ואח' נ' מדינת ישראל

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
40500-11-13
4.3.2014
בפני :
אריקה פריאל

- נגד -
:
1. עסאם אבו אלהיג'א
2. יוסרא אבו אלהיג'א

:
1. וליד חסן אבו אלהיג'א
2. מדינת ישראל

החלטה

החלטה

1.ביום 14.1.14 הגישו המבקשים בקשה למתן צו מניעה זמני אשר יאסור על המשיב 1 לבצע עבודות בניה בחלקת מקור 18+19 בגוש 18581 המסומן מגרש מספר 32 (להלן: המגרש).

2.בשל אי-התייצבות המשיב 1 לדיון שנקבע, ניתן ביום 16.1.14 צו מניעה במעמד צד אחד. בקשת המשיב 1 לביטולו נדחתה בהחלטה מיום 18.2.14 תוך ציון כי הלה לא הצביע על זכות להחזיק במגרש ולבצע בו עבודות בנייה. חרף זאת נקבע כי הצו פקע היות שבניגוד לתקנה 363(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984 (להלן: התקנות) לא הגישו המבקשים כתב תביעה נגד המשיב 1.

3.ביום 20.2.14 הגישו המבקשים בקשה חדשה למתן צו מניעה זמני ובקשה לתיקון כתב התביעה על ידי צירוף המשיב 1 כנתבע נוסף. בקשות אלה נקבעו לדיון ליום 25.2.14.

4.ביום 23.2.14 הגישו המבקשים בקשה 'בהולה' למתן החלטה בבקשות מהטעם שהמשיב 1 ניצל את פקיעת הצו והמשיך בקדחתנות לבצע עבודות בנייה במגרש. לנוכח האמור בבקשה זו ניתן ביום 23.2.14 צו מניעה זמני שתוקפו עד למתן החלטה אחרת לאחר דיון במעמד הצדדים, המורה למשיב 1 להימנע מלבצע עבודות בניה במגרש, בין בעצמו ובין באמצעות אחרים.

5.בדיון לפניי הודה המשיב 1 כי בעקבות ההחלטה מיום 18.2.14 המשיך לבצע עבודות בנייה במגרש, אשר עקב פקיעת הצו בוצעו כדין, לטענתו.

המשיב 1 חזר על הטענות שהעלה בבקשתו לביטול צו המניעה הזמני הראשון. תמציתן כי בחזקתו תעודות זכאות המקנות לו או לבניו זכות להשתתף במכרז לשיווק מגרשים וכי לנוכח מדיניות המדינה להכשיר מעמדם של פולשים זכאי כי זכויותיו במגרש תוכרנה ותוסדרנה בהמשך.

6.כפי שנאמר בהחלטתי מיום 18.2.14 הצביעו המבקשים על זכות לכאורה לדרוש את סילוק-ידו של המשיב 1 מהמגרש בשל התערבותו לכאורה של האחרון ביחסים החוזיים בין המבקשים לבין המדינה מצד אחד, ומצד שני כי המשיב 1 לא הצביע על זכות כלשהי להחזיק בו ולבצע עבודות בנייה. קביעות לכאורה אלה בעינן עומדות.

7.לנוכח עמדת המשיב 1, הסבור כי גם אם פלש למגרש זכאי להמשיך להחזיק בו ולבצע עבודות בנייה, אשוב ואציין כי אין להשלים עם מעשיו שהן בבחינת עשיית דין עצמי. העובדה שהמשיב 1 מחזיק בתעודות זכאות המאפשרות לו או למי מבני משפחתו להשתתף במכרז לשיווק מגרשים אינה מקנה לו זכות לתפוס חזקה במגרש ולהקים מבנה עליו, לא כל שכן כאשר בהתנהגותו זו פוגע בזכותו של אחר לממש את זכויותיו בהתאם להסכמות בינו לבין המדינה באמצעות רשות המקרקעין.

8.המשיב 1 צירף לתצהירו הודעה שהגישה המדינה בהליך משפטי אחר, כפי הנראה בהליכי הסדר מקרקעין, שבו הצהרה בדבר הסדרת זכויות של פולש. ההצהרה ניתנה בהליך אחר ונסיבותיה לא הובהרו כלל, כך שאין להסיק ממנה מסקנות בהליך דנן. כידוע, כל מקרה ונסיבותיו המיוחדות.

9.יתרה מכך המשיב 1 עושה פלסתר מהוראות הדין ומבצע פעולות בלא שהצביע על זכות כלשהי לעשות-כן ותוך פגיעה לכאורה בזכותו של אחר. אם תתקבל עמדתו ייתן בית המשפט גושפנקא לעשיית דין עצמי, פעולה הטומנת בחובה הפרת הסדר הציבורי שהמשפט מסתייג ממנה.

10.סוף דבר, צו המניעה שניתן ביום 23.2.14 יעמוד על כנו עד למתן החלטה אחרת על די בית המשפט.

הוצאות הבקשה תפסקנה בתום ההליך העיקרי.

ניתנה היום, ב' אדר ב תשע"ד, 04 מרץ 2014, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>