חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

א. נ' שירותי בריאות כללית ואח'

: | גרסת הדפסה
חב"ר
בית דין אזורי לעבודה תל-אביב
3308-04-20
14.6.2020
בפני השופט:
אלעד שביון

- נגד -
תובע::
א.א.
עו"ד יעל פרידל
עו"ד משה פרידל
נתבעות::
1. שירותי בריאות כללית
2. מדינת ישראל

עו"ד אריאל מייטליס ועוה"ד דביר סקעת (בשם נתבעת 1)
עו"ד יוסף מנסור (בשם נתבעת 2)
פסק דין
 

 

רקע כללי:

  1. התובע, מר א. א., בן 51, חולה במחלת MORQUIO (להלן – מחלת מורקיו), שהינה מחלה גנטית הגורמת למחסור באנזים GALNS. מדובר במחלת אגירה ליזוזמלית נדירה ביותר. כעולה מחומר מחקרי שצורף לתצהיר התובע (נספח ב') המחסור באנזים גורם לגליקיואמינוגליקאנים להצטבר ברקמות שונות ובאיברים שונים, דבר הגורם לתחלואה משמעותית ולפגיעה במערכות שונות בגוף המובילה לפגיעה קשה בתפקוד היומיומי ולמוות בגיל צעיר לאחר פגיעה קשה ומשמעותית באיכות החיים.

    מחלת מורקיו הינה מחלה פרוגרסיבית והנזקים שלה מצטברים ומחמירים עם הזמן. הסימנים האופייניים לה הם פגיעה קשה בגדילה, עיוותים בשרירי השלד וקומה נמוכה. בנוסף לכך החולים בה סובלים ממחלות ריאה ומחלות קרדיווסקולריות. תוחלת החיים הממוצעת של החולים הינה 40 שנים.

    תמותת החולים בדרך כלל נובעת ממחלת ריאות חסימתית שבעקבותיה עלולה להתפתח דלקת ריאות קטלנית וכשל נשימתי, סיבוכים קרדיווסקולריים וסיבוכים של מערכת העצבים המרכזית.

    המחלה אינה פוגעת בתפקוד הקוגנטיבי של החולים.

     

  2. הסוגיה העומדת לדיון בתיק זה היא האם יש לחייב את הנתבעת 1, שירותי בריאות כללית (להלן – הנתבעת) לספק לתובע תרופה בשם VIMIZIM (להלן – וימיזים או התרופה).

     

  3. בתאריך 2.4.20 הגיש התובע בקשה לסעד זמני לפיו התבקש ביה"ד להורות לנתבעת לממן עבור התובע את התרופה עד למתן החלטה בתיק העיקרי. ביום 6.4.20 התקיים דיון טלפוני ולאחריו הודיע התובע ביום 7.4.20, כי הושגה עבורו תרומה של טיפול למשך חודשיים נוספים. לנוכח האמור אוחד הדיון בסעד הזמני עם הדיון בסעד העיקרי, הוגשו כתב תביעה, כתב הגנה, תצהירים מטעם התובע והנתבעת ועמדה מטעם המדינה ובתאריך 26.5.20 התקיים דיון הוכחות לאחריו הוגשו סיכומי הצדדים.

     

    תמצית טענות התובע:

     

  4. התובע, בן 51 אב לילד, סובל ממחלת מורקיו. בעקבות מחלתו התובע היה מחובר למכונת הנשמה בכל שעות היממה ואף היה מרותק למיטה. התובע לא היה מסוגל לשבת והוא ניהל את חייו בשכיבה על הבטן. המחלה אף פגעה בשמיעה ובראיה של התובע. במהלך השנה האחרונה ועקב פריקה של האגן, החל התובע לסבול מכאבים קשים מאוד בירך ולאור העובדה כי לא היה מסוגל לשנות את התנוחה בה היה מצוי, היה התובע שרוי במצב של כאב תמידי. התובע אף סבל מקשיים משמעותיים בתפקודו היומיומי.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>