ת"א
בית המשפט המחוזי חיפה
|
41388-12-09
15/11/2010
|
בפני השופט:
אלכס קיסרי
|
- נגד - |
התובע:
א. א. א. הדברות וחיטוי (י.ד.) בע"מ
|
הנתבע:
1. די. בי. אמ. בית השקעות בע"מ 2. די בי אם בי טריידר בע"מ
|
החלטה,החלטה,החלטה |
החלטה
בבקשה מס' 2
שמעתי את הסבריו של ב"כ התובעות לבקשה שהוגשה להורות למי שאינו צד להליך למסור פרטים בנוגע למשיבות (הנתבעות), גם אחרי שמיעת ההסבר לא עלה בידי להבין מהי התשתית הדיונית שניתן לבסס עליה מתן הוראה כנעתר בבקשה, ואני דוחה אותה אף מבלי צורך לבקש את תשובת הנתבעות.
ניתנה והודעה היום ח' כסלו תשע"א, 15/11/2010 במעמד הנוכחים.
אלכס קיסרי, שופט
החלטה
בבקשה מס' 3
התובעת מבקשת צו שיורה לנתבעות להשיב על שאלון הקרוי בפיה "שאלון משלים" וכן להשיב על שאלה 66 בשאלון שכבר נשלח וניתנו לגביו תשובות, ובנוסף גם להעביר לעיונה את המסמכים אותן ביקשה מן הנתבעות. ביחס לעיון במסמכים הודיע ב"כ הנתבעות כי אין הוא מתנגד לכך, וכי הנתבעות יעמידו מסמכים אלו לעיון ומשום כך אין צורך במתן החלטה בחלק זה של הבקשה.
שמעתי את טענות הצדדים ביחס לחלקים האחרים של הבקשה ואני רואה לדחותה.
בשאלה 66 נשאלו הנתבעות אם נכון שהן לא שילמו לחברת מגדל דמי שכירות, ואם כך מדוע לא שילמו דמי שכירות. עיינתי בכתב התביעה והתקשיתי להבין את הרלבנטיות של שאלה זו לשאלות העומדות להכרעה במשפט זה.
את הבקשה להשיב לשאלון המשלים אני דוחה מפני שדומני שצודק בא כוח הנתבעות כשהוא טוען שהשאלון המקורי, שעליו ניתנו תשובות, הוא מפורט די הצורך, ואם בכלל היה מקום לכך, ניתן היה לבקש השלמת תשובות בעניין מסויים כזה או אחר ולא לערוך שאלון חדש בהיקף שאיננו נופל מן השאלון המקורי, אך מפני שדעת התובעת לא נוחה מן התשובות שניתנו לה.
התובעת טוענת גם כי מי שהשיב מטעם הנתבעות לשאלון איננו האדם הנכון לעשות כן. אינני יודע על מה מבוססת הבקשה ואני דוחה אותה. אם סבורה התובעת שהתשובות שניתנו אינן משקפות את העובדות לאשורן תהיה בידה הזדמנות לעורר טענה זו ובעת שמיעת הראיות אף לעמת את מי שיעיד מטעם הנתבעות עם התשובות שניתנו.
על כל פנים, לא נתונה לתובעת הזכות לקבוע מי יהיה זה שיענה על השאלון.
באי כוח שני הצדדים הודיעו כי הם יעמידו אחד לרשות משנהו העתקים של קלטות של שיחות טלפון שממלאי תפקידים שונים אצל בעלי הדין ניהלו אחד מול השני. אם ייערכו תמלילים על ידי מי מהצדדים הם יועברו אחד לשני.
ניתנה והודעה היום ח' כסלו תשע"א, 15/11/2010 במעמד הנוכחים.
אלכס קיסרי, שופט
החלטה
הצדדים הביעו נכונות לעשות ניסיון הדברות נוסף על מנת לייתר את הצורך בהכרעה בתיק זה, והם ביקשו לשם כך שהות של 30 יום.
בהתאם לכך יוכל כל אחד מן הצדדים להודיע, תוך 45 יום, אם הניבו המגעים בין הצדדים הסדר או תחילתו של הסדר, ולאחר שתוגש הודעה כאמור יישקל אופן המשך הבירור בתיק זה ויינתנו הוראות ביחס להגשת תצהירי עדות ראשית.
נרשמה הודעת התובעת כי מטעמה יהיו 3 תצהירים עדות ראשית, והודעת הנתבעים כי יגישו 2-3 תצהירים.
הצדדים יכלכלו את צעדיהם גם בנוגע לעיון במסמכים כפי שנקבע ברכיב הקודם של פרוטוקול זה, על מנת שהוא יבוצע במועד סביר בהתחשב במועדי הגשת תצהירי עדות ראשית אם תהיה החלטה על כך.
ת"פ 2.1.11.