כללי
בפניי תביעה שטרית בגדרה עותר התובע לחייב את הנתבעת לפרוע שלושה שיקים כדלקמן:
שיק שמספרו 16718643, ז.פ 30.8.27 וסכומו 12,500 ₪;
שיק שמספרו 16771514, ז.פ 26.9.07 בסכום 13,750 ₪;
שיק שמספרו 16771505, ז.פ 1.10.07 שסכומו 11,500 ₪.
שלושת השיקים משוכים על חשבון הנתבעת בבנק דיסקונט, ושמה מתנוסס בהדפסה בכותרת השיקים: קדוש בוטה שני, טלפון ***.
שלושת השיקים חוללו מחמת "אין כיסוי מספיק". התובע הגיש בקשה לביצוע. הנתבעת קיבלה רשות להתגונן בטענה: "שלושת השיקים שבגינם נפתח כנגדי תיק ההוצל"פ הנ"ל נגנבו ממני וחתימתי בהם זויפה" (ר' תצהיר ההגנה מיום 19.12.11).
מעת שהנתבעת כפרה בחבותה על יסוד השטרות, בטענה לזיוף חתימה וגניבת השטרות, התיק נקבע לשמיעת הוכחות. מטעם התובע הצהיר הוא עצמו. מטעם הנתבעת הצהירה היא עצמה. המצהירים נחקרו. בתום שמיעת הראיות, ולאחר הפסקה, ב"כ הצדדים סיכמו בעל פה. להלן אדון בטענותיהם כסדרם.
דיון והכרעה
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.