חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ"ת 493-10-14 מדינת ישראל נ' שמאסנה(עציר) ואח'

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
493-10-14
19.10.2014
בפני השופט:
ג'ורג' קרא - סגן הנשיאה

- נגד -
המבקשת:
מדינת ישראל
עו"ד שפיר
המשיבים:
1. רפעת שמאסנה (עציר)
2. אחמד תאג' (עציר)

עו"ד סוואלחי
החלטה

1)בקשה לפי סעיף 21 לחסד"פ (סמכויות אכיפה מעצרים) התשנ"ו-1996, להורות על מעצר המשיב 2 עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו.

 

2)הבקשה נסמכת על כתב אישום המייחס למשיב ביצוע עבירת שוד בנסיבות מחמירות (בצוותא ביחד עם 'אחר' - משיב 1) לפי סעיף 402(ב) ועבירה של שיבוש מהלכי משפט לפי סעיף 244 לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: "החוק").

 

3)על פי עובדות כתב האישום, ניגש המשיב 2 יחד עם המשיב 1 למתלונן יליד 1998, ששהה לבדו על חוף הים, התחזו בפניו כבלשים ובאלימות שדדו ממנו את הטלפון הנייד מסוג אייפון –S5 שהיה ברשותו.

 

4)ב"כ המשיב 2 חלק על קיומן של ראיות לכאורה. לדבריו, עצם נוכחותו של המשיב 2 יחד עם משיב 1 בזמן ביצוע עבירת השוד על ידי משיב 1, שהוא זה שנטל את הטלפון מידיו של המתלונן (המשיב 1 הודה כי ביצע את העבירה. ראה הודעתו מיום 28.9.2014 שו' 31-35), לא צריכה לסבך אותו במעשה העבירה כמבצע בצוותא. לדבריו, מהודעתו של המתלונן ודוח העימות עולה, כי חלקו של המשיב 2 התמצה בעצם הנוכחות בזירה, הא ותו לא. משכך, סיכויי הרשעתו במיוחס לו קלושים.

 

 

 

5)ב"כ המבקשת שטענה לקיומן של ראיות לכאורה, הפנתה את תשומת לבו של בית המשפט להודעתו של המתלונן, בה הוא קושר את שני המשיבים הן המשיב 2 והן המשיב 1, בביצוע עבירת השוד. כך, שנוכחותו של המשיב 2 בזירת ביצוע השוד לא היתה נוכחות תמימה. מה גם, שבסמוך למעצרם של שני המשיבים, היה זה דווקא משיב 2 שנצפה על ידי שני שוטרים כמי שמשליך מידו את מכשיר הטלפון הנייד, שלל השוד שנגזל מהמתלונן.

 

6)דיון והכרעה

אלו הן הראיות לכאורה, הקושרות את המשיב 2 לביצוע עבירת השוד.

א.הודעתו של המתלונן בה מתאר את פנייתם המשותפת של שני המשיבים אליו: "שני בחורים שיכורים ואמרו לי שהם בלשים." שורה 2 להודעה. אמנם, המתלונן מדבר על כך שמשיב 1 הוא זה ששאל שאלות ולקח לו את תעודת הזהות, וגם נתן לו אגרוף בכתף ונטל ממנו את הטלפון. אך עדיין, הוא מתאר את פעולתם של השניים כמבצעים בצוותא "הם לקחו לי את הטלפון והתעודה ואמרו לי תבוא לתחנה, ואז הם ברחו." נזכיר כי מדובר בשיח של מתלונן קטין תושב מזרח ירושלים.

עוד אני מפנה לדברים הנוספים שאמר המתלונן בהודעתו שורה 17 המתייחסים להתחזותם של שני המשיבים בפניו כאנשי בילוש מהמשטרה: "אמרו לי שהם מהבילוש... הם עמדו מולי וניסו לקחת לי את הטלפון ואני נתתי להם את התעודת זהות כי חשבתי שהם בלשים והתחילו לדבר איתי..."

 

ב.המתלונן דייק בתיאור מעשיו של כל אחד מהמשיבים, הוא תיאר את משיב 1 כדומיננטי יותר בזמן ביצוע השוד, כמי שביצע את היסודות הפיזיים של עבירת השוד, אך התעקש על כך כי שני אנשים שדדו אותו כאשר גם משיב 2 שלא הפעיל כלפיו אלימות פיזית, עמד ליד משיב 1 ודיבר איתו. (ראה שורה 28-29) "ש. האם הם דיברו ביניהם. ת. כן." בהמשך בשורה 40-41: ש. אז הנמוך עשה הכל והגבוה היה איתו ביחד? ת. הגבוה עמד לידו ודיבר איתו בערבית."

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>