חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 375-08 זאב רום נ' גד זאבי

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי חיפה

27.7.2015
בפני השופט:
אלכס קיסרי

- נגד -
מבקש:
גד זאבי
משיב:
זאב רום
החלטה
 

 

  1. המשיב בבקשה זו ("רום") הגיש נגד המבקש ("זאבי") תובענה בת"א 375/08 ("התובענה") וביום 22.10.12 ניתן פסק דין שבו קיבלתי את התובענה וחייבתי את זאבי בתשלום הסכום הנתבע ("פסק הדין"). זאבי ורום הגישו ערעורים על פסק הדין (ע"א 8845/12 הוא ערעורו של רום וע"א 8847/12 הוא ערעורו של זאבי). שני הערעורים נשמעו במאוחד וביום 25.11.14 קיבל בית המשפט העליון את ערעורו של זאבי, ביטל את פסק הדין והחזיר את הדיון תוך שהוא מאפשר לרום להגיש כתב תביעה מתוקן וכפועל יוצא מכך, מתיר גם לזאבי להגיש כתב הגנה מתוקן.

     

  2. לאחר עיכובים מסיבות שונות, הוגשו כתבי הטענות המתוקנים וזאבי הגיש בקשה לדחות את התובענה על הסף (בקשה מס' 46) ולאחר שעיינתי בכתבי הטענות הנוגעים לבקשה זו אני מחליט לקבל את הבקשה בחלקה ולהורות שרום יגיש פעם נוספת כתב תביעה מתוקן, וזאבי יגיש פעם נוספת כתב הגנה מתוקן, והכל כמפורט להלן.

     

  3. עיקר טענתו של זאבי הוא שרום חרג מן ההיתר שניתן בפסק דינו של בית המשפט העליון בכך שתיקן את התביעה המקורית בעניינים שלא עמדו לדיון בערעור וממילא לא ניתן לראות את ההיתר לתיקון כמאפשר אותם והוא מוסיף וטוען שבכתב התביעה המתוקן הוספו עילות שגם אליהן לא התייחס בית המשפט העליון וממילא לא התיר את הוספתן. בנוסף טען זאבי להתיישנות שמכוחה יש לדחות את התביעה על הסף ולכך אתייחס בנפרד.

     

  4. רום טוען שפסק הדין בערעור לא הגביל את היקף תיקון התביעה ולכן מכל מקום לטענת ההתיישנות שהעלה זאבי אין יסוד. הוא הוסיף כי לפי ההלכה סילוק התובענה על הסף הוא צעד קיצוני הננקט במקרים נדירים, שזה אינו אחד מהם.

     

  5. נראה לי שיש ממש בטענתו של זאבי שרום חרג מגדר ההיתר שניתן לו לתקן את התביעה ומשום כך החלטתי לקבל את בקשתו בחלקה ולהורות על תיקון נוסף של כתב התביעה וצמצומו למתכונת שעליה הורה בית המשפט העליון, כפי שאני מבין אותה. וזאת יש לדעת, בפסק דינו קיבל בית המשפט העליון את טענת זאבי שהבסיס שעליו הושתת החיוב בפסק הדין, היינו שליחות והרמת מסך ההתאגדות, לא עמד לדיון בשלב הקודם של ההליך ולא ניתנה לו הזדמנות נאותה להתמודד עם טענות בנוגע לכך. מן הצד האחר, בית המשפט העליון גם קיבל את טענתו של רום שבפסק הדין לא נדונו ולא הוכרעו הטענות שאותן העלה בסעיפים 15-19 לכתב התביעה המקורי, שעיקרן הוא שזאבי התחייב בעל פה לשלם לרום את הסכום שנתבע בכתב התביעה. בהתאם לכך, קבע בית המשפט העליון בפסק דינו כי:

     

    "מצד אחד, צודק בא כוחו של זאבי כי קשה עד מאד להותיר על כנו את פסק דינו של בית המשפט המחוזי, כאשר מרשו לא קיבל הזדמנות להתגונן מפני היסודות עליהם התבסס פסק הדין. בה בעת, יש צדק גם בטענת בא כוחו של רום לפיה הבסיס לתביעתו לא נדון והוכרע לגופו על ידי בית המשפט, אשר בחר שלא להתמקד בהתחייבות בעל פה אלא בהסכם הכתוב.... משכך, אין מנוס לדעתי מהחזרת הדיון לבית המשפט המחוזי. ואם זהו גורל התיק, נדמה כי הצדק הדיוני תומך במתן הזדמנות לרום לתקן את כתב תביעתו וכמובן הזדמנות לזאבי להתגונן בהתאם".

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>