- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עמ"נ 36933-04-14 סי.בי.די.סטאר ניהול בינלאומי בע"מ נ' הוועדה המקומית לתכנון ולבניה ירושלים
|
עמ"נ בית המשפט המחוזי ירושלים כבית-משפט לעניינים מנהליים |
36933-04-14
28.7.2014 |
|
בפני השופטת: נאוה בן אור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערערת: סי.בי.די.סטאר ניהול בינלאומי בע"מ עו"ד אלון סמואל עו"ד יזהר לוי |
המשיבה: הוועדה המקומית לתכנון ולבניה ירושלים עו"ד ארז שפירא |
| פסק דין | |
האם, לשם קביעת שיעור ההשבחה של מקרקעין בעקבות אישור בקשה להקלה, יש לנטרל את ההשלכה של הציפייה לקבלת האישור, ציפייה שסיבתה באישורים זהים שניתנו לבעלי מקרקעין סמוכים, מערכם טרם האישור? ועדת הערר לפיצויים והיטל השבחה מחוז ירושלים השיבה לשאלה זו בחיוב וקיבלה את עררה של הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה ירושלים על קביעת השמאי המכריע בעניין זה.
רקע עובדתי
1.נכס המקרקעין נשוא הערעור הוא מגרש הידוע כחלקה 69 בגוש 30090, המצוי בשכונת שמואל הנביא בירושלים, ושטחו 5,517 מ"ר (ולהלן: החלקה).
ביום 23.11.11 אישרה הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה ירושלים (ולהלן: המשיבה) בקשה להיתר בנייה שהגישה המערערת, הכולל הקלות שונות. ההיתר מאפשר לעותרת בניית מבני מגורים בני שש קומות כל אחד בשטח כולל של 7,503 מ"ר; תוספת של 6% לשטח העיקרי; תוספת של שתי קומות נוספות, תוספת של 2.5% לשטח עיקרי לכל קומה נוספת; תוספת 5% להקמת מעלית ובניית מרפסות הבולטות ב-40% מקו הבניין.
2. בעקבות אישור ההקלות, הוציאה המשיבה שומת היטל השבחה באמצעות שמאי המקרקעין דוד אנזנברג. על פי שומה זו, ההקלות הכמותיות וההקלה בתוספת שתי קומות השביחו את החלקה בשיעור של 7,860,000 ₪. המערערת חלקה על שומה זו, ולפיכך מונה שמאי המקרקעין יצחק ברמן כשמאי מכריע.
3. במסגרת ההליכים לפני השמאי המכריע הציגה המערערת שומה מטעמה, של שמאי המקרקעין גיל וינלס, ולפיה שיעור ההשבחה בגין ההקלות הנ"ל מגיע כדי 3,652,488 ₪. אחת מן ההנחות ששימשו את שמאי המערערת בקביעותיו הייתה כי במצב שקדם לאישור ההקלות היה פוטנציאל לאישורן, ואת הפוטנציאל הזה יש להביא בחשבון בהערכת שווי החלקה טרם האישור.
השמאי המכריע קיבל את עמדתו של השמאי וינלס בסוגיה זו, אולם סבר כי יש להביא בחשבון מקדם של "אי ודאות מסוימת", כלשונו, ביחס לאישור ההקלה. לפיכך קבע מקדם של 1.05 כמקדם ציפייה לאישור הקלות במצב הקודם. לנוכח מסקנה זו, העמיד השמאי המכריע את שיעור ההשבחה על 4,322,260 ₪ ליום הקובע (יום אישור ההקלות, 23.11.11).
הנמקתו של השמאי המכריע התבססה על האופן בו פרש החלטות קודמות של ועדת הערר (ערר 049/10 פרידוולד אלי נ' הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה ירושלים, מיום 8.7.10 וערר 038/10 ווי קוון אינבסטמנטס נ' הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה ירושלים, מיום 8.7.10, ולהלן: עניין פרידוולד ועניין ווי קוון, בהתאמה); על שומה מייעצת של שמאית המקרקעין לבנה אשד שניתנה בעניין ווי קוון ובה נקבע כי יש להביא בחשבון פוטנציאל להקלות; על העובדה שהמשיבה בהחלטתה לאשר את ההקלות קבעה כי היא רואה חשיבות בהקמת הפרויקט שכן החלקה מהווה היום מפגע סביבתי חמור לתושבי השכונה, ומכאן שהייתה סבירות גבוהה לאישור ההקלות בשל חשיבות הפרויקט; על העובדה שקיימים גורמים נוספים המצדיקים את אישור ההקלות, כגון קיומם של קברים בחלקה, צורתה הבלתי רגולרית ועוד; וכן על מכתב של אדריכל הפרויקט מר בעז ביטרמן, ולפיו רוב הבקשות להקלות המוגשות על פי תכנית מתאר 62 לירושלים, מאושרות על ידי המשיבה.
4. המשיבה חלקה על עמדתו של השמאי המכריע בסוגיה זו, ועררה על קביעתו לוועדת הערר לפיצויים והיטל השבחה (להלן: ועדת הערר). ועדת הערר קיבלה, כאמור, את הערר, ומכאן הערעור.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
