חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פר"ק 54665-06-12 טאו תשואות ע"מ ואח' נ' בן דב ואח'

: | גרסת הדפסה

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
54665-06-12, 36779-10-12, 36769-10-12
30.6.2015
בפני השופט:
אילן ש' שילה - סג"נ

- נגד -
המבקשת:
עו"ד קרן רייבכך-סגל –כונסת נכסים
עו"ד אייל בן זקן
המשיבים:
1. עו"ד עמית אשור – המנהל המיוחד
2. בנק לאומי לישראל בע"מ
3. אילן בן דב
4. כונס הנכסים הרשמי

עו"ד פיני יניב
עו"ד יוכי כדיר-פז
עו"ד רון ברקמן
עו"ד אלעד חן
עו"ד אורי ולרשטיין
החלטה

 

בקשת כונסת הנכסים להורות למשיב, מר אילן בן דב ("בן דב"), לפעול על פי התחייבות שנתן לחברת טאו תשואות בע"מ ("החברה"), לרכוש ממנה מניות של חברת סאני אלקטרוניקה בע"מ, ולשלם תמורתן סכום של 50 מיליון ₪.

 

  1. רקע

 

החברה וחברת הבת שלה, טאו תשואות אגרות חוב בע"מ ("טאו אג"ח"), הן חברות (להלן יחד: "החברות") שהיו בשליטתו של בן דב. החברה גייסה כסף מן הציבור בדרך של הנפקת אג"ח, שבגינן חבה החברה, במועד שבו פנתה לבית משפט זה בבקשה להקפאת הליכים (יוני 2012), סכום של כ- 435 מיליון ש"ח.  בשנת 2012 קרסו החברות והגיעו להליכי חדלות פירעון.  חובה של החברה למחזיקי אגרות החוב הוא החוב העיקרי שלה וחוב נוסף היא חבה לבנק לאומי לישראל בע"מ ("הבנק"). בן דב עצמו רכש, באמצעות חברות בשליטתו, אגרות חוב בסכום של כ-105 מיליון ₪.   

 

ביום 28.6.12 עתרו החברות להקפאת הליכים (פר"ק 54665-06-12). בהסכמת הצדדים נתתי צו זמני להקפאת ההליכים ומיניתי את עו"ד אלי זהר נאמן ומגשר.

 

ביום 22.10.12 הגיש הנאמן לבעלי אגרות חוב של החברה בקשת פירוק (פר"ק 36769-10-12), ובו ביום הגיש הבנק בקשה לאכיפת שעבודים ולמינוי כונס נכסים קבוע (פר"ק 36779-10-12). כעבור יומיים התקיים דיון בבקשת הבנק, שבו הוסכם על השהיית הדיון בה לתקופת הקפאת ההליכים.

 

משכשלו הליכי הגישור, ולא נמצא פתרון אחר להמשך פעילותן של החברות ולמימון הליכי ההקפאה, החלטתי

ביום 4.3.13 שלא להאריך את צו הקפאת ההליכים. ובמסגרת בקשה לפירוק החברות (36779-10-12) מיניתי את עו"ד ד"ר יוסף שגב מפרק זמני של החברות, כאשר עם מתן צו הפירוק מיניתי אותו מנהל מיוחד. בעקבות בקשה שהגיש הבנק התפטר עו"ד שגב מתפקידו, ובמקומו מיניתי, ביום 9.11.14, את עו"ד עמית אשור.

 

עד כאן תמצית ההליכים שהתקיימו בעניין חדלות הפירעון של החברות, ומכאן לפירוט העובדות שביסוד הבקשה.

 

  1. הבקשה והעובדות שביסודה

2.1        ביום 27.5.10 רכשה החברה מבן דב מניות של חברת סאני אלקטרוניקה בע"מ ("סאני"), שהחזיקה בעקיפין במניות חברת התקשורת פרטנר. החברה רכשה 1,074,268 מניות של סאני ("מניות האופציה") בתמורה כוללת של כ 50 מיליון ₪ (כ- 46.54 ₪ למניה). כחלק מעסקה זו, שבין בעל השליטה לבין החברה, הקנה בן דב לחברה אופציית PUT, למכור לו חזרה את המניות תמורת הסכום ששילמה עבורן, דהיינו 50 מיליון ₪ ("האופציה"). תוקף האופציה היה לשנה אחת, עד ליום 27.5.11. ביום 25.11.10 הוסכם על הארכת תוקפה של האופציה עד ליום 30.9.13 ("מועד פקיעת האופציה").

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>