- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 729-09-12 רוגובסקי נ' פורקס פלייס בע"מ
|
תא"מ בית משפט השלום פתח תקווה |
18.6.2015 |
|
בפני הרשמת הבכירה: איילת הרץ-טופז-אחיעזר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: ליאור יראחמיאל רוגובסקי |
נתבעת: פורקס פלייס בע"מ |
| פסק דין | |
1.התביעה שלפניי עניינה השבת כספי השקעה בחשבון מסחר עצמאי ופיצוי בגין עוגמת נפש.
2.רקע עובדתי:
הנתבעת הינה זירת סוחר לחשבון עצמאי. התובע, הינו אדם פרטי שניהל חשבון סחר עצמאי, נשוא כתב התביעה, במערכת ביצוע עסקאות של הנתבעת.
ביום 27.11.08 העביר התובע לנתבעת המחאה בסך של 7,777 ₪ שנפדתה באותו היום. התובע העביר הכספים לנתבעת במסגרת מבצע הטבות שכונה "555" לפיו, הבונוס למסחר הוא בשווי 55.5% מההפקדה הראשונה של הסוחר (1,150 דולר בונוס בעבור הפקדה של 2,000 דולר).
במקביל העבירה הנתבעת לתובע טופס הרשמה לפתיחת חשבון (להלן: "טופס הרשמה"). אך התובע סירב לחתום עליו וניהל על כך התכתבות בדואר אלקטרוני עם נציג החברה בשם בועז כהן. התובע העביר לנתבעת "הסכם הבנות חדש" שנכתב על ידו. בהסכם זה, רשם התובע, כי במידה והלקוח יבקש את כספי פיקדונו, החברה מחויבת עד 10 ימי עסקים מיום הבקשה להעביר לחשבונו בשער היציג הגבוה ביותר שהיה מרגע שביקש בכתב את כספו בחזרה.
ביום 5.12.08 שלח התובע לנתבעת הודעה באמצעות דואר אלקטרוני בה הודיע לנתבעת כי הוא מבקש את כספו חזרה, אלא אם הנתבעת מקבלת את הסכם ההבנות החדש ששלח ואם אינה מסכימה, עליה להשיב לו את כספו. הנתבעת לא השיבה לתובע את הכסף.
ביום 7.12.08 נפתח לתובע חשבון למסחר עצמאי בפלטפורמת המסחר של הנתבעת ומספרו היה ***. יש לציין, כי מדובר בחשבונו השני של התובע אשר כבר פתח בעבר חשבון מסחר שמפרו היה ***. במסגרת החשבון, התובע הוא המבצע הבלעדי של הפעולות בחשבונו, לפי שיקול דעתו ובהתאם לציפיותיו את התנהלות שוק המט"ח. הנתבעת, מעמידה לרשות הלקוח, פלטפורמה טכנולוגית המזרימה מידע על גבי רשת האינטרנט, שערים של צמדי מטבעות שונים, כמו גם מידע כלכלי וגרפים שונים. בכדי להבטיח את ההפסדים העלולים להיווצר בחשבון הלקוח, הלקוח נדרש להפקיד בחברה פיקדון כספי. רווחי המסחר מצטרפים באופן אוטומטי לפיקדון והפסדי מסחר ועמלות שונות נגרעים באופן אוטומטי מהפיקדון.
ביום 6.1.09, לאחר 30 יום, משלא הושב כספו, ביצע התובע את פעולת המסחר הראשונה.
ביום 4.8.09 הגיש התובע לנתבעת בקשה להשבת הכספים. מאז התנהלה בין הצדדים חליפת דואר אלקטרוני שנמשכה על פני מספר ימים.
ביום 7.9.09 התריאה הנתבעת בפני התובע כי רמת הביטחונות בחשבונו נמוכה ואי נקיטת אמצעים מתאימים על ידו עלולה להביא לסגירת חשבונו. התובע השיב כי במידה והחשבון ייסגר והוא לא יראה את כספו בחשבון הוא יגיש תביעה. החשבון הפסיד ונסגר.
3.טענות הצדדים:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
