- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' קובי
|
ת"ד בית המשפט לתעבורה תל אביב - יפו |
601-09-17
14.2.2018 |
|
בפני השופט: דן סעדון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל |
נאשם: אהוד יוסף קובי עו"ד קופרברג |
| החלטה | |
1.ביום 3.4.17 נהג הנאשם (להלן: המבקש) בכביש 20 לדרום והתקרב למחלף רוקח. אותה עת רכב המעורב על אופנוע בכיוון נסיעת הנאשם ומימין לו על נתיב היציאה למחלף רוקח לדרום. הנאשם, כך כתב האישום, סטה ימינה, עלה על שטח הפרדה מסומן ופגע במעורב וגרם לו חבלות של ממש.
2.בעקבות האירוע הוגש נגד המבקש כתב אישום המייחס לו עבירות של נהיגה בקלות ראש, סטייה מקו נסיעה והתנהגות הגורמת נזק.
3.בבקשה טוען המבקש כי בשום שלב לא היה מגע בין רכבו לאופנוע המעורב ועל כן "ההסבר היחיד העשוי להניח את הדעת לקרות התאונה, לאחר שכאמור לא היה כל מגע בין כלי הרכב" הוא שהמעורב נהג בחוסר זהירות ומכאן שיש חשיבות רבה להצגת גיליון הרשעותיו בתעבורה של המעורב שכן מידע זה עשוי לסייע למבקש לחזק את קו הגנתו. ( הדגשה אינה במקור)
4.המשיבה מתנגדת לבקשה. היא טוענת כי המידע המבוקש איננו "חומר חקירה" וכי היענות לבקשה תפגע בפרטיות המעורב.
דיון והכרעה
5.במסגרת הדיון בבקשה זו נדרש בית המשפט לשקול שני שיקולים עיקריים. הראשון, עניינו זיקתו של החומר המבוקש לאישום ולמבקש וקיום אפשרות סבירה כי החומר יועיל להגנת המבקש. השני עניינו הפגיעה הצפויה בפרטיות המעורב עקב חשיפת המידע המבוקש. בין שני שיקולים אלה קיים מתח פנימי ויחסי גומלין במובן זה שככל שמשקלו של השיקול הראשון גובר כך קטן בהתאמה משקלו של השיקול השני ולהפך. במלים אחרות, ככל שיתברר כי המידע המבוקש קשור באופן הדוק יותר לאישום וכי בכוחו להרים תרומה להגנת המבקש יפחת משקלו של השיקול השני ולהפך: אין הצדקה לפגוע בפרטיותו של עד בהליך בשעה שהקשר בין המידע המבוקש בנוגע לעד זה לבין הגנת המבקש הוא רופף, ספקולטיבי או רחוק ( בש"פ 5881/06 בניזרי נ' מדינת ישראל).
7.בשלב זה לא ברור אם היה או לא היה מגע בין כלי הרכב. עם זאת, ברור כי המבקש אינו טוען כעניין שבעובדה כי התאונה אירעה עקב נהיגתו חסרת הזהירות של המעורב. זוהי מסקנה של המבקש הנלמדת מעצם העובדה שבין כלי הרכב לא היה כל מגע (לשיטתו) ובהיעדר הסבר חלופי המניח את הדעת.
8.נמצא כי הטענה לפיה המעורב נהג בחוסר זהירות וגרם בעצמו לתאונה בה נחבל אינה אלא הערכה או ספקולציה מצד המבקש שלא הוצגה ולו ראשית ראיה לביסוסה, זולת הטענה כי בין כלי הרכב לא היה מגע; דבר שגם אם הוא נכון אינו מחייב מסקנה כי המעורב נהג בחוסר זהירות וגרם בעצמו לתאונה בה נחבל. אין כל הצדקה לפגוע בפרטיות המעורב ולחשוף את עברו התעבורתי רק על מנת לסייע למבקש לנסות לבסס תזה אותה הגה בדבר אופן התרחשות התאונה מבלי שנטען כלל כי לתזה זו יש אחיזה בראיות כלשהן.
9.הבקשה נדחית.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
