ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות נתניה
|
822-07-17
25/10/2017
|
בפני השופט:
עוז ניר נאוי
|
- נגד - |
תובע:
משה דפנה
|
נתבעת:
הקונטיינר רן פיינה בע"מ
|
פסק דין |
התובע הזמין מן הנתבעת טלוויזיית "סמסונג" בעסקה טלפונית.
עם הגעת המתקין לדירתו, הסתבר לתובע כי מדובר בטלוויזיה אחרת, מתוצרת חברת "מאסימו" וכשהעמיד את המתקין על הטעות, השיב לו המתקין כי מדובר בטלוויזיה "עם שלוש שנות אחריות" וכי כל הטלוויזיות אותו דבר.
כמפורט בכתב התביעה, ביקש התובע מן המתקין שייקח את הטלוויזיה "תוך שבועיים" ומשהדבר לא נעשה והעסקה לא בוטלה, הגיש את תביעתו להשבת תמורת הרכישה והוצאות ההתקנה הנלוות.
הנתבעת טענה מנגד כי הטלוויזיה שסופקה היא הטלוויזיה שהוזמנה, היינו טלוויזיה מתוצרת חברת "מאסימו". כמו כן, במסגרת כתב הגנתה פורטה "הצהרת המתקין" לפיה סיפק את הטלוויזיה לשביעות רצון התובע.
לדיון שהתקיים התייצבו התובע ובנו ומנגד, נציג הנתבעת; המתקין מטעם הנתבעת לא התייצב.
דיון
לאחר שקראתי את כתבי הטענות על נספחיהם ושמעתי את עדויות וטענות הצדדים, אני מחליט לקבל את התביעה.
גרסת התובע כי הזמין טלוויזיית "סמסונג" לא נסתרה. הוצגה אמנם חשבונית הנתבעת ובה פורטה טלוויזיית "מאסימו" אך כפי שהעידו הן התובע והן נציג הנתבעת, מדובר בחשבונית שסופקה במעמד ההתקנה ולא קודם לכן. כלומר התובע לא יכול היה לעמוד על כך כי הנתבעת עומדת לספק לו טלוויזיה שונה מזו שהזמין.
יתר על כן, הנתבעת לא הציגה ראיה או עדות אחרת כי הוזמנה דווקא טלוויזיית "מאסימו" ולדיון לא התייצב נציג מכירות רלבנטי ואף לא המתקין.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת