- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ח'לאילה ואח' נ' מרום משגב יזום ובניה בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום עכו |
890-12-11
26.4.2017 |
|
בפני השופטת: ג'ני טנוס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע : מוניר ח'לאילה עו"ד חאזם ח'לאילה |
נתבעת: 1. מרום משגב יזום ובניה בע"מ 2. תובע שכנגד מס' 2 - חיים וילדר עו"ד דני שימרן |
| פסק דין | |
בפניי תביעה כספית ותביעה שכנגד בעקבות ביצוע עבודות בניה.
נתוני רקע ותמצית טענות הצדדים:
1.התובע, מר מוניר חלאילה, הינו קבלן לעבודות בניין (להלן - "התובע"). הנתבעת, מרום משגב יזום ובניה בע"מ, הינה חברה בע"מ העוסקת בעבודות בניה (להלן - "הנתבעת").
אין מחלוקת, כי בין הצדדים נחתם הסכם לפיו התחייב התובע לבצע לפי הזמנת הנתבעת עבודות בניה של מרפסות וממ"דים בבניין מגורים בקריית מוצקין (להלן - "ההסכם").
2.לטענת התובע, בגין כל העבודות שביצע לפי ההסכם מגיע לו סכום של 321,108 ₪, אך הנתבעת שילמה לו על חשבון העבודות סכום של 249,658 ₪ בלבד, כך שיתרת חובה כלפיו עומדת על 71,451 ₪, כמפורט בדף ריכוז התשלומים שצורף כנספח א' לכתב התביעה.
התובע הוסיף, כי ביצע לפי בקשת הנתבעת עבודות נוספות שלא נכללו בהסכם, בסכום כולל של 164,225 ₪, כאשר בגין חלק מהעבודות הנוספות בהיקף של 40,000 ₪ נחתם בשלב מאוחר יותר הסכם נוסף בין הצדדים, ואילו בגין שאר העבודות הנוספות לא נחתם הסכם כלשהו והדברים סוכמו בעל-פה בין הצדדים.
התובע טען בנוסף, כי הנתבעת מימנה בעצמה עבודות בסכום של 66,850 ₪ אותו יש לנכות מיתרת החוב. בהתאם לאמור לעיל, על הנתבעת לשלם לו סכום של 4,600 ₪ מכוח ההסכם (לאחר ניכוי סכום של 66,850 ₪), ועוד סך של 164,225 ₪ בגין עבודות נוספות, וביחד סך של 168,825 ₪.
לסיום טען התובע, כי כל פניותיו אל הנתבעת לסילוק החוב לא נענו ונדחו בטענות חסרות בסיס – ומכאן התביעה.
3.הנתבעת בתורה הכחישה את טענות התובע כי נותרה חייבת לו סכום כלשהו וטענה כי לא זו בלבד ששילמה לו את מלוא התמורה בגין העבודות שביצע אלא שילמה לו סכומים ביתר. לגרסתה, בגין העבודות שבוצעו מכוח ההסכם מגיע לתובע סך של 230,490 ₪, כמפורט בחשבון הסופי שצורף לכתב ההגנה ולתביעה שכנגד.
אשר לעבודות הנוספות, הנתבעת טענה כי התובע זכאי לתשלום בסך של 24,635 ₪ בגין עבודות נוספות. בהתאם לכך, הסכום הכולל שהתובע זכאי היה לקבל בגין העבודות לפי ההסכם ובגין העבודות הנוספות עומד יחד על סכום של 255,125 ₪.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
