- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 768-07-11 אבו סעדיה נ' עיריית באקה אל גרביה ואח'
|
ת"א בית משפט השלום הרצליה |
768-07-11
16.12.2014 |
|
בפני השופטת: סיגל רסלר-זכאי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: מחמוד אבו סעדיה עו"ד פשרל פנחס |
נתבעות: 1. עיריית באקה אל גרביה 2. שירביט חברה לביטוח בע"מ עו"ד בר-אל |
| פסק דין | |
לפניי תביעה לפיצוי בגין נזקי גוף שנגרמו, בהתאם לנטען, לתובע בעת שמעד בדרך, בסמוך לביתו.
-
התובע, יליד 29.01.1987, בהתאם לנטען, ביום 19.03.2010 בשעה 04:00, בעת שיצא מביתו בבאקה אל גרביה, נתקלה רגלו "בשקע ו/או בור ו/או חריץ שהיה בדרך והוא נפל על הפנים ונחבל בכל חלקי גופו". תמונות של מקום האירוע צורפו כנספח 1 לכתב התביעה ולתצהירו של התובע וסומנו במהלך הדיון ת/3, ת/4 ו-ת/5.
-
כתוצאה מהפגיעה, טען התובע כי נחבל בכל חלקי גופו ובעיקר בקרסול שמאל, וכי נגרם לו שבר. התובע צירף לכתב התביעה תעודות חדר מיון ומסמכים רפואיים נוספים. עוד, הגיש התובע חוות דעת שנערכה על ידי ד"ר אדיבי מיום 19.12.2011, ממנה עולה כי כתוצאה מהתאונה נגרמה לו נכות צמיתה בשיעור של 10% בהתאם לתקנה 35(1)(ב) לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז – 1956.
-
הנתבעות הכחישו את הנטען בכתב התביעה ואת עצם התרחשות התאונה. לטענת הנתבעות, לא היה במקום כל מפגע המהווה סכנה להולכי רגל. לחילופין נטען, כי אף אם ייקבע כי המדובר במפגע, הרי שהתובע היה מודע למקום מכיוון שהתגורר בסמוך לו ולכן יש לקבוע כי ככל שאירעה התאונה, הרי שהתרחשה מחמת רשלנותו הבלעדית של התובע. בהתאם לחוות דעת שהוגשה מטעם הנתבעות, על ידי ד"ר ביאליק, מיום 24.01.2012, כתוצאה מהתאונה נגרם לתובע נקע בקרסול שמאל, ולא נגרמה לו נכות צמיתה כתוצאה מהפגיעה.
-
בשל הפערים בין חוות הדעת, מונה ד"ר ביין, כמומחה מטעם בית המשפט. בהתאם לחוות דעתו, מיום 09.09.2012, כתוצאה מהתאונה נגרם לתובע נקע בקרסול שמאל ולאור הממצאים הרנטגניים והבדיקה הפיזיקלית, לא נגרמה לו נכות אורתופדית צמיתה כתוצאה מהתאונה.
אף לא אחד מהמומחים זומן להחקר על חוות דעתו.
ראיות הצדדים:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
