חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בפ"ת 636-08-16 מדינת ישראל נ' אבו גאבר

: | גרסת הדפסה
בפ"ת
בית משפט השלום פתח תקווה לתעבורה
636-08-16
24.8.2016
בפני השופטת:
לאה שלזינגר שמאי

- נגד -
מבקשת:
מדינת ישראל
משיב:
אסעד אבו גאבר
החלטה
 

 

1. בפני בקשה לפסילת רישיון הנהיגה של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים, לפי סעיף 46 לפקודת התעבורה [נ"ח] התשכ"א – 1961.

 

2. נגד המשיב הוגש כתב אישום בתיק פל 10074-07-16 , לפיו מואשם המשיב בעבירה של נהיגה בשכרות, בכך שסירב לתת דגימה של אוויר נשוף לפי דרישת שוטר.

 

3. על פי כתב האישום בתאריך 17/7/16 שעה 11:50 נהג המשיב ברכב ברחוב שטמפפר בפתח תקוה. המשיב נדרש לבצע בדיקת נשיפה אולם המשיב סירב. לפיכך הואשם המשיב בנהיגה בשכרות.

 

4. המאשימה עותרת לפסילתו של המשיב עד תום ההליכים נגדו. לטענתה, מעיון בחומר הראיות עולה, כי מדובר באדם מסוכן לשלום הציבור, וכי קיים יסוד סביר לחשש, כי המשך נהיגתו של המשיב תסכן את שלום הציבור והמשתמשים בדרך.

המבקשת מבססת את שכרותו של המשיב הן לאור סירובו והן על סמך בדיקת המאפיינים שהצביעה על שכרות. לענין מסוכנותו טענה המבקשת, כי המשיב נוהג משנת 98' לחובתו 55 הרשעות קודמות מהן: שתיים בגין שכרות, אחרונה שבהן משנת 2015 ועברו מכביד.

 

5. ב"כ המשיב טען, כי מדובר בתיק נפתח עקב אירוע פלילי לכאורה שבסופו של דבר התסיים בלא כלום. המשיב נדרש לבצע בדיקת נשיפה ואף בוצעה לו בדיקה בינשוף אלא שזו הוכשלה על ידי השוטר שערך לו את הבדיקה.

עוד טען ב"כ המשיב, כי לא ניתן להסתמך על בדיקת המאפיינים, כיוון שטופס האזהרה בתיק הינו ראייה בלתי קבילה מאחר ולא ידוע מי ערך אותו.

כמו כן טען, כי דו"ח העיכוב שבתיק לא חתום על ידי השוטר שערך אותו ולא חתום על ידי המשיב. בתיק החקירה לא מצוי דו"ח מעצר למרות שלטענת המשיב הוא נעצר על ידי המשטרה למשך מספר שעות.

 

6. מחומר החקירה עולים הנתונים הבאים:

התקבלה במשטרה הודעה על חשד לעבירה פלילית ברכב בו נהג המשיב, רכב המשיב אותר ברחוב שטמפפר והשוטרים הורו לו לעצור. השוטר חדיגה האני, שהורה למשיב לעצור, ציין בדו"ח הפעולה, כי כבר בשלב התשאול עלה שהמשיב נמצא תחת השפעת אלכוהול. הוא הודיע למשיב על החשד ונאסר עליו שלא ישתה, לא יאכל ולא יכניס דבר לפיו. היינו, החשד כי המשיב נהג בשכרות עלה כבר בשלב ראשוני ולא כפי שטען ב"כ המשיב בדיון.

יצויין כי האמור בדו"ח הפעולה הנ"ל נתמך גם בדו"ח פעולה של השוטר גרינברג מתתיהו, שאף הוא היה במקום וציין, כי הריח ריח של אלכוהול מהמשיב.

השוטר חנוך מנחם ביצע למשיב בדיקת נשיפון בה נכשל. בוצעה למשיב בדיקת מאפיינים, בה נכשל  המשיב, כפי שיפורט להלן:

במבחן עמידה התנדנד, במבחן הליכה על קו טעה בספירת הצעדים וספר עד 13 במקום עד 9, במבחן הבאת אצבע לאף השתמש המשיב ביד הלא נכונה והתרשמותו הכללית של השוטר, כי המשיב נמצא תחת השפעת אלכוהול כבדה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>