חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הע"ז 155-04-15

: | גרסת הדפסה
הע"ז
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
155-04-15
4.7.2016
בפני השופט:
אורן שגב

- נגד -
המאשימה:
מדינת ישראל
עו"ד רינת יאיר אילון
הנאשם:
1. זרניצקי נאוה
2. זרניצקי יצחק

עו"ד אורנה שמריהו
החלטה

 

לפניי בקשת הנאשם 2 להורות על ביטול הרשעתו, בהתאם לסעיף 192א לחסד"פ.

אקדים אחרית לראשית – לאחר ששקלתי את הבקשה ואת התגובה לה, דין הבקשה להידחות, ואלו הם טעמיי.

  1. ביום 12.04.16 הורשעו הנאשם 2 ורעייתו, הנאשמת 1, בעבירות של העסקת עובדת זרה שלא כדין וללא ביטוח רפואי, בניגוד להוראות חוק עובדים זרים, התשנ"א-1991 (להלן – "החוק").

  2. לטענת הנאשם, העובדת הזרה הועסקה במשק הבית על ידי רעייתו, הנאשמת 1, והוא לא היה בקיא בפרטי זהותה ורשיונות העבודה המצויים בידיה.

  3. הנאשם 2 נסמך על הלכת כתב (ע"פ 2083/96) ולקריטריונים שנקבעו בה ע"י בית המשפט העליון בנוגע לשיקולים המנחים את בית המשפט בבואו להחליט על ביטול הרשעה וטען כי אלה מתקיימים בנסיבות המקרה דנן.

  4. בפיו טענות שונות: הוא בן 76 וזו היא לו המעידה הראשונה. במקרים שהתפרסמו בתקשורת, המאשימה הסתפקה בהגשת כתב אישום כנגד אחד הנשים בלבד והרשעתו תהיה לא סבירה ולא מידתית; הוא שיתף פעולה עם חוקריו ועם היוודע לו שהיא עובדת באופן בלתי חוקי, הוא סיים את ההתקשרות עמה, תוך תשלום זכויותיה על פי דין.

  5. הנאשם עוסק בתחום השמאות, הוא מהנדס בניין, מוסמך המכון הטכנולוגי לישראל – הטכניון ואף מחזיק בתואר במנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית.

  6. בעברו ניהל חברות בנייה, לרבות חברות ציבוריות וכיום הוא בעל משרד לייעוץ הנדסי ושמאות מקרקעין. מתוקף כך הוא מגיש הצעות למכרזים עבור משרדי ממשלה וחברות ממשלתיות וציבוריות, כאשר התנאי להגשת מועמדות למכרז כאמור הוא אי הרשעה בעבירה מנהלתית. בנוסף, שמו נכלל ברשימת המומחים למתן חוות דעת מקצועיות בתחום ההנדסה והשמאות מטעם בתי המשפט השלום והמחוזי.

  7. עוד מציין הנאשם: "כי אכן, היה והיו לו 2 הרשעות לא יוכל הוא לגשת למכרזים, אך עבורו, הרשעה אחת הינה הרשעה אחת יותר מידי" (סעיף 16 לבקשה).

  8. לזכותו שירות בצה"ל, סדיר ומילואים והשתתפות ברוב מלחמות ישראל. דרגתו אלוף משנה במילואים; הוא חינך דורות של צעירים והרשעתו תהווה כתם על עשייה ציבורית של עשרות שנים למען המדינה. הרשעתו אף תפגע באופן בלתי מידתי בשמו הטוב ועלולה להזיק לו "... באופן בלתי הפיך וביחס לא הגיוני ופרופורציונאלי לעבירות המיוחסות לו במסגרת כתב האישום שהוגש כנגדו" (סעיף 19 לבקשה).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>