חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פש"ר 6408-10-14 ב' נ' כונס הנכסים הרשמי מחוז ירושלים ואח',פש"ר 6433-10-14 ברנשטיין נ' כונס הנכסים הרשמי מחוז ירושלים ואח'

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי ירושלים
6408-10-14,6433-10-14
17.4.2016
בפני השופטת:
עירית כהן

- נגד -
החייבים:
1. י' ב'
2. פ' ב'

עו"ד ירון פנחס אסידון ואח'
משיבים:
1. כונס הנכסים הרשמי מחוז ירושלים
2. יצחק גינצבורג (נאמן)

החלטה
 

 

  1. לפניי בקשת החייבים לבטל זמנית את צווי עיכוב היציאה מהארץ שהוצאו נגדם על מנת שיוכלו לטוס למלון ברומניה במהלך חופשת הפסח – בין התאריכים 21.4.16 ועד ליום 1.5.16.

    לפי הבקשה, עקב מצבם הכלכלי הקשה, המשפיע על מצבם הנפשי של החייבים ועל התא המשפחתי, כמו גם עקב הקושי לממן את עלויות חג הפסח, החליט חברו של החייב, ישעיהו איצקוביץ – מנכ"ל החברה אשר מארגנת את הנופש, לסייע לחייבים בחג הפסח ולהעניק להם חופשת פסח במלון ברומניה.

  2. צווי כינוס לנכסי החייבים ניתנו ביום 5.10.14. ביום 14.3.16 הוכרזו החייבים כפושטי רגל. במהל הדיון הוצגה תכנית פירעון, אשר הייתה מקובלת על כולם, אולם מאחר שטרם הסתיימו בירורים שביקש הנאמן לערוך בנוגע למכירת נכס, טרם אושרה התכנית.

  3. החייבים עומדים בתנאי צווי הכינוס.

     

  4. הכנ"ר מתנגד לבקשה. לטענתו, יציאת חייב המצוי בהליכי חדלות פירעון לנפוש בחו"ל מנוגדת לפסיקה העוסקת בעניין זה. הפסיקה שמה דגש על האיזון הראוי בין החייב לנושיו, כך שמחד גיסא מעוכבים הנושים מלנקוט הליכים נגד החייב, ומאידך גיסא, מראית פני הדברים מחייבת כי חייב בפשיטת רגל יחיה ברמת חיים צנועה ויתרכז בפירעון חובותיו.

    לטענת ב"כ הכנ"ר, אין בצדו של ביקור בחו"ל למטרת נופש תועלת להליך פשיטת הרגל ואין בו כדי להעשיר את קופת פשיטת הרגל, בשונה ממקרים אחרים בהם מבקש החייב לצאת לצורך פרנסתו או בשל צורך רפואי. עוד לטענתו, משביקשו החייבים להיכנס להליך של פשיטת רגל, היה עליהם לקחת בחשבון את הפגיעה בחופש התנועה שלהם.

  5. בתשובה לתגובת הכנ"ר טען ב"כ החייבים כי הכנ"ר מתעלם בתגובתו ממהות הנסיעה, מכך שחברו של החייב מממן את הנסיעה והשהות של החייב ומשפחתו על מנת לסייע להם בחג הפסח. לטענתו, הנסיעה מיטיבה עם קופת הכינוס שכן החייבים לא יצטרכו לממן מכיסם את הוצאות החג היקרות. ב"כ החייבים מדגיש כי החייבים משתייכים לעדה החרדית, כי מקום עבודתו של החייב סגור בחול המועד פסח והחייבת בחופשת לידה, שכך שהנסיעה אינה כרוכה באיבוד שכר.

     

    דיון

  6. כפי שנפסק:

    "מטרתו של צו עיכוב היציאה מהארץ איננה עונשית או לשם הפעלת לחץ. מגבלת עיכוב היציאה מן הארץ נועדה למנוע הימלטות של החייב מפני נושיו, ולאפשר פיקוח על פעולותיו הכלכליות של החייב ועל התנהלותו בנכסיו, וכן להבטיח ביצוע התשלום החודשי לקופת הכינוס" (פש"ר (מחוזי חי') 35846-05-10 בוחבוט נ' כונס הנכסים הרשמי (27.5.2014)).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>