- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עמ"נ 1087-11-15 רוחאנא נ' משרד התחבורה
|
בית המשפט המחוזי חיפה כבית-משפט לעניינים מנהליים |
22.2.2016 |
|
בפני השופטת: עדי חן-ברק |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
עותר: אסח רוחאנא |
משיבה: מדינת ישראל - משרד התחבורה |
| החלטה | |
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה - דין הבקשה להידחות, ברם יש מקום להורות על הפחתת העירבון.
1.על העותר למתן פטור מהפקדת עירבון להוכיח שני תנאים מצטברים:
א. היעדר יכולת כלכלית.
ב. סיכויים טובים להצלחת הערעור.
התנאים הינם מצטברים ומכאן שדי בכך שאחד מהם אינו מתקיים על מנת לדחות הבקשה.
2.באשר לתנאי הראשון בדבר היעדר יכולת כלכלית - על המבקש להוכיח, נוסף למצבו הכלכלי הקשה, כי אין בידיו אפשרות לגייס את הסכום הדרוש לצורך הפקדת ערובה גם ממעגל קרוביו וסביבתו (בש"א 3166/12 אשכנזי נ' בנק לאומי למשכנתאות,ניתן ביום 6/9/12; בש"א 5838/12 אדרי נ' פקיד השומה ,ניתן ביום 4/9/12).
על המבקש להגיש אסמכתאות מפורטות לצורך הוכחת תנאי זה המתייחסות לרכושו ולחובותיו, וכן אסמכתאות לגבי הטענה בדבר היעדר יכולת גיוס כספי העירבון מסביבתו הקרובה של המבקש.
הסביבה הקרובה חורגת מהמעגל הקרוב הנזכר בתקנות בנושא האגרות (בש"א 6411/11 שני נ' עו"ד ארז ניתן ביום 3/10/11.
ודוק - אין די באמירות כלליות מצד המבקש בדבר היעדר יכולת כלכלית לשלם את סכום העירבון (בש"א 4747/05 פלד בע"מ נ' מעלה החמישה,ניתן ביום 29/8/05), אלא יש לגבות הטענות בנתונים ובמסמכים המאמתים את היעדר היכולת הנטענת והיעדר המוכנות.
3.במקרה הנדון נטען כי המבקש (אדם צעיר בן 38, רווק) משתכר סכום של 2,700 ₪ בלבד (כאשר לא הוברר מדוע אינו עובד במשרה מלאה ומדוע אינו ממצה פוטנציאל השתכרותו). עוד נטען כי הוא מסובך בחובות בגינם הוכרז כפושט רגל.
יחד עם זאת המבקש לא התייחס כלל לאפשרות לגייס את הסכום הדרוש ע"י הסתייעות בסביבה, ודי בכך על מנת לדחות הבקשה, אף מבלי להיכנס לשאלת סיכויי הערעור.
4.בנוסף לא ניתן כל הסבר לכך שהמבקש מיוצג ע"י עו"ד פרטי ולא נזקק לשירותי הסיוע המשפטי – דבר המחזק אף הוא את המסקנה כי יכולתו הכלכלית אינה גרועה כפי הנטען על ידו, וראה לעניין זה הפסיקה לפיה ככל שמבקש מיוצג ע"י עו"ד פרטי, עליו להסביר כיצד הוא מממן את שכר טרחת עורך דינו- רע"א 4830/09 ריבר נ' הכנ"ר.
5.יחד עם האמור לעיל, ותוך מתן משקל לסוג הענין שעל הפרק, היקפו, שוויו, מספר המשיבים בהליך, בשים לב לשיקולים אלה במקרה שבפני, הנני מוצאת לנכון להפחית את גובה הערבון שנקבע באופן שיעמוד על סך של 2,000 ש"ח.
לשיקולים שצוינו בפסיקה בהקשר לגובה הערבון ראה למשל האמור ברע"א 8098/01, ע"א 4211/08 אמרנט נ' פרוספק ניתן ביום 15/7/08, ע"א 2871/00 חורי נ' מרכנתיל ניתן ביום 20/8/00.
בשים לב למועד הדיון שנקבע יופקד הערבון עד ליום 28/2/16, שאם לא כן יידחה הערעור.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
