הוראות התקן מבחינות בין שלושה סוגים של "נקטר", בהתאם למספר מיני הפרי ממנו יוצר:
הסוג הראשון, נקטר ממין אחד של פרי, הוא משקה בו תכולה מינימאלית של רכיבי פרי מסוים, והוא מכונה "נקטר" בתוספת שם הפרי האמור. כך, למשל, משקה הכולל לפחות 30% שזיפים יזכה בכינוי "נקטר שזיפים" (ויובהר, בטבלה 1 של התקן קבועה תכולה כוללת מינימלית של רכיבי פרי בנקטר ממין אחד של פרי, וזאת ברזולוציה של הפירות השונים. לגבי שזיפים נדרשת תכולה של 30%, בעוד שלגבי פירות אחרים עשויה להידרש תכולה אחרת: 25% לנקטר בננה או לנקטר גויבה; 40% לנקטר פטל או לנקטר אננס; 50% לנקטר אגס או לנקטר פרי הדר וכיו"ב).
הסוג השני, נקטר משני מיני פירות, הוא משקה בו תכולה מינימאלית של רכיבי פרי משני מינים שונים, והוא מכונה "נקטר" בתוספת שמות שני מיני הפירות לפי סדר תכולה יורד. כך, למשל, משקה המכיל 25% אגס ו- 22.5% אפרסק יזכה בכינוי "נקטר אגס אפרסק" (ויובהר, סעיף 203.2 קובע את דרך החישוב לפיה יקבע אם תכולת הפרי בנקטר משני פירות מספיקה. הוראות סעיף זה מעוררות שאלה פרשנית, שהתעוררה ביחס לנקטר אננס-ליצ'י).
הסוג השלישי, נקטר משלושה מיני פירות, הוא משקה בו תכולה מינימאלית של לפחות 40% רכיבי פרי משלושה מיני פירות שונים ויותר, והוא מכונה "נקטר פירות". ב"נקטר פירות" מתיר התקן ככינוי משני "לסמן, בסדר תחולה יורד, את שמות כל מיני הפירות שמהם יוצר הנקטר, ושתכולת כל אחד מהם בנקטר היא לפחות 10% מתכולת הפרי המינימאלית (בנקטר ממין אחד של פרי)...". כך, למשל, משקה המכיל 16% תפוחים, 12% אגס, 8% משמש ו- 4% תות שדה יזכה בכינוי "נקטר פירות", וניתן להוסיף בצד הכינוי "תפוחים, אגס, משמש ותות שדה" (ויובהר, לפי טבלה 1 לתקן תכולת הפרי המינימאלית בנקטר ממין אחד של תפוח עץ או אגס היא 50%, ושל משמש או תות שדה היא 40%. לפיכך ניתן לרשום את כל 4 הפירות הללו בכינוי המשני בדוגמא שהובאה לעיל).
בקשת האישור שלפניי איננה כופרת בכך שהמשקאות נושא התובענה עונים להגדרה של "נקטר", דהיינו שיש בהן תכולת רכיבי פרי העולה על המינימום הנדרש בתקן. הטענות המועלות נגד חלק ממיצי הפירות של המשיבות היא שהכינוי והאיור בהם משתמשות המשיבות אינם תואמים את המתחייב על פי התקן. כך, למשל, המשקה המכונה על ידי יפאורה "נקטר פירות בטעם תות-בננה" הוא משקה אשר מרכיב הפרי המרכזי בו אינו לא תות ולא בננה, אלא מיץ תפוחים, ובנוסף יש בו רכיבים נוספים שאינם באים לידי ביטוי בשם המוצר ובאיור הנלווה למוצר, על כן שמו התקני של המוצר הינו: "נקטר פירות", וכשם משני (ככל שתרצה יפאורה להוסיפו): "נקטר תפוחים, בננה, תות, תפוזים, פסיפלורה ופירות יער". בנוסף האיור על מוצר זה אינו משקף נכונה את מרכיבי המוצר, שכן המרכיב הדומיננטי, תפוח, כלל אינו מצויר באיור.