ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות הרצליה
|
16-07-15
27/10/2015
|
בפני הרשם הבכיר:
צחי אלמוג
|
- נגד - |
התובעים:
1. אלינור אלון קרפל 2. אריה אלון
|
הנתבע:
דני לוי
|
פסק דין |
תביעה זו עניינה בטענת התובעים הנוגעת לשימוש שלא ברשות בחנייה המוצמדת לדירה במקרקעין הידועים כגוש 6623 ,חלקה 896 ,תת חלקה 6 שברח' אוסקר שינדלר 8 בתל אביב, אותה רכשה התובעת.
התובעים הינם בני משפחה , תובעת 1 הינה בעלת הזכות במקרקעין המופיעה בהערת אזהרה לטובתה [ להלן:"התובעת "] ותובע 2 הינו אביה ומטפל בנושאים הקשורים בדירה [להלן :" התובע" ].
הנתבע הינו דייר בבניין המגורים נשוא התביעה.
טענות התובעים
התובעת חתמה על הסכם מכר לרכישת הדירה, רשמה הערת אזהרה על זכויותיה במרשם המקרקעין ולדירה מוצמדת חנייה. התובע מנהל את ענייני התובעת בכל הנוגע לדירה זו.
החל משנת 2009 הנתבע ובתו מחנים את כלי הרכב בחניית התובעים תוך פגיעה בזכות הקניינית והסגת גבול. התובע העיר לנתבע על כך ואף פנה למשטרה פעמים רבות. פניות אלו לא הועילו מאחר והנתבע הצהיר בפניו כי ימשיך לחנות בחנייה כל עוד אין בה שימוש.
בגין כל זאת תובעים התובעים סך 30,000 ₪ המחושבים כמכפלה של 60 חודשי שימוש לפחות בדמי חניה חודשיים בסך 500 ₪.
טענות הנתבע
הנתבע אינו מכיר את התובעת, אינו יודע מי מתגורר בדירה, מעולם לא ראה את התובעת או דיבר איתה, לרבות הסכם לרכישת הדירה . לפי ידיעת הנתבע ובהתאם לפס"ד שניתן כנגד התובע בהליך אחר, בניו של התובע הם אלו שמתגוררים בדירה .
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת