ת"א
בית המשפט המחוזי חיפה
|
276-08
27/04/2015
|
בפני השופטת:
ברכה בר-זיו
|
- נגד - |
התובע:
גאנם נעים עו"ד א. קליין
|
הנתבעים:
1. וליד מחמד אסעד 2. סלים אברהים אסעד אברהים 3. זכי אברהים אסעד אברהים 4. סלימאן אברהים אסעד אברהים 5. נג'יה אברהים 6. סרחאן יחיא ג'מאל 7. סרחאן יחיא טאהר 8. סרחאן יחיא סאמי 9. סרחאן יחיא חאמד 10. סרחאן יחיא סלים 11. סרחאן יחיא
עו"ד פ. מטאנס עו"ד א. אברהים עו"ד א. נזאל עו"ד נ. עבדאלג'ני
|
פסק דין |
1.התובע הגיש נגד 12 הנתבעים "תביעה לצו הצהרתי ומניעה". התובע ביקש ליתן צו המורה כי הוא בעל הזכויות והזכאי להרשם כבעלים של חלקה 85 גוש 19178 בשטח של 6,755 מ"ר מאדמות כפר סאג'ור (להלן: "החלקה") והמורה למחוק מהמרשם את "הזכויות" של מי מהנתבעים בחלקה.
2.כמו כן ביקש התובע צו מניעה האוסר על הנתבעים לבצע כל דיספוזיציה בקשר לזכויות בחלקה.
3.בכתב התביעה נטען כדלקמן:
(א)התובע הינו יורש של אשתו המנוחה, מאטי מחאסן גאנם ז"ל, ואחותו המנוחה, בדיעה נאיף גאנם ז"ל (להלן: "המנוחות").
(ב)בתאריך 12.10.80 רכשו המנוחות את החלקה מהנתבעים 1 עד 4 ומאחיהם, נאזם אברהים ז"ל, שאלמנתו היא הנתבעת מס' 5 (שיקראו להלן: "אסעד"), תמורת 3,000 ל"י.
(ג)המנוחות קיבלו את החזקה בחלקה ועיבדו אותה, ביחד עם חלקות אחרות שבבעלות משפחת גאנם.
(ד)החלקה לא נרשמה על שם המנוחות בלשכת רישום המקרקעין (להלן: "המרשם").
(ה)סמוך למועד הגשת התביעה (ביום 21.2.08) התברר לתובע כי בן משפחת סרחאן, עליה נמנים הנתבעים 6-11 (להלן: "סרחאן") נכנס לחלקה והחל לחרוש אותה.
(ו)בירור שערך התובע במרשם העלה כי בשנת 2007 מכרו אסעד לסרחאן 6255/6755 וכן נמכרו 500/6755 חלקים לנתבע מס' 12 (להלן: "קיס").
(ז)עוד העלה הבירור כי ביום 4.12.06 אסעד ייפו את כוחו של הנתבע מס' 1 וליד מחמד אסעד (להלן: "וליד") ביפוי כח בלתי חוזר שנעשה בפני הנוטריון מוחמד נעאמנה (להלן: "יפוי הכוח") להיות בא כוחם ולעשות עיסקאות בחלקה.
4.התובעים טענו כי יפוי הכוח בו עשה וליד שימוש הינו מזוייף, כי העיסקאות שעשה וליד באמצעות יפוי הכוח הנ"ל בטלות ומבוטלות וכי הם זכאים לסעדים כמפורט בסעיף 1 לעיל.
5.התובעים טענו כי הגישו נגד וליד תלונה במשטרה.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת