חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עת"מ 731-08-15 הבטמיכאל נ' משרד הפנים

תאריך פרסום : 27/09/2015 | גרסת הדפסה
עת"מ
בית משפט לעניינים מנהליים באר שבע

15/09/2015
בפני השופטת:
גאולה לוין

- נגד -
מבקש:
טסגאמרים הבטמיכאל
עו"ד גיא דוד
משיב:
משרד הפנים
עו"ד אורן גולדברג
החלטה
 

 

1.בפני בקשה לביטול צו ארעי, שניתן במסגרת עתירה המופנית כנגד הוראת השהייה שהוצאה למבקש ביום 21.7.2015, מכוח החוק למניעת הסתננות (עבירות ושיפוט) התשי"ד-1954.

 

עפ"י הוראת השהייה, היה על העותר לשהות במרכז השהייה "חולות" החל מיום 4.8.2015 כשתוקף ההוראה הוא לכל היותר עד לתום 20 חודשים מיום ההתייצבות.

 

בד בבד עם הגשת העתירה הגיש המבקש בקשה לצו ביניים ולחלופין צו ארעי, לפיו תוקפא הוראת השהייה, תוך מתן רישיון ישיבה מסוג 2(א)(5), וזאת עד להכרעה בעתירה המנהלית.

 

2.המבקש הינו אזרח אריתריאה, נשוי ואב לארבעה ילדים בגירים, אשר הסתנן לישראל מסיני בשנת 2007. המבקש קיבל בישראל אשרת שהייה אשר התחדשה מעת לעת.

 

3.לראשונה הוצאה למבקש הוראת שהייה במתקן "חולות" ביום 29.4.2015. המבקש הגיש עתירה כנגד הוראת השהייה (עת"מ 47160-5015).

בפסק דין מיום 13.7.2015 התקבלה העתירה, על יסוד הקביעה כי נפל פגם בהליך השימוע שהתקיים למבקש עובר להוצאת הוראת השהייה. הפגם נמצא בכך שטענתו כי גילו עולה על 60 ועל כן הוא מוחרג ממי שניתן להוציא לגביו הוראת שהייה, לא נבחנה על ידי ממונה ביקורת הגבולות, מעבר לבדיקת גילו הרשום של המבקש ב"מערכת אביב".

 

נפסק כי האופן בו נערך השימוע למבקש במקרה דנן אינו מקיים את הדרישות ואת התכלית של חוק ההסתננות. מתוך פרוטוקול השימוע אף עלה חשש כי טענת המבקש ביחס לגילו לא עמדה למעשה לנגד עיניו של הממונה, וזאת נוכח האמור ב"סיכום טענות המסתנן" ובהעדר הנמקה להחלטת הממונה. נפסק כי בשל אופן הצגת סיכום טענות המסתנן ובהעדר הנמקה ספציפית ביחס לטענות המבקש, לא ניתן לבחון את סבירות הפעלת שיקול הדעת מצד הממונה ביחס לנסיבות הספציפיות של המבקש. בהעדר הנמקה ונוכח השיבוש, מוטל היה הנטל על המשיב להראות כי נבחנו טענותיו של המבקש ונטל זה לא הורם.

 

המבקש שוחרר ממתקן חולות ביום 15.7.2015.

 

4.משפנה המבקש למשיב בבקשה לחידוש אשרתו הוא זומן לשימוע נוסף. השימוע התקיים ביום 21.7.2015 ובסופו הוצאה למבקש הוראת השהייה לפיה היה עליו להתייצב במתקן "חולות" עד ליום 4.8.2015. בשימוע הציג המבקש לממונה ביקורת הגבולות העתק של מסמך הנחזה להיות תעודת הטבלה מאריתריאה.

 

5.ביום 2.8.2015 הגיש המבקש לבית המשפט עתירה נגד ההחלטה להוציא לו הוראת שהייה ובקשה למתן צו ביניים המעכב את ביצוע הוראת השהייה עד להכרעה בעתירה – היא הבקשה נשוא החלטה זו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ