ההליכים:
לפני תביעה כספית לתשלום סך של 610,883 ₪ בגין הסכם הלוואה שנכרת בין הצדדים בנוגע להשקעותיהם בחברת שבע בכל בע"מ (להלן: "החברה").
בין הצדדים התנהלו מספר הליכים משפטיים בנוגע לעסקיהם המשותפים, והם מנהלים כיום הליך בביהמ"ש המחוזי בת"א בפני כבוד השופטת רות רונן (ת.א. 37122-08-11), במסגרתו מונה רו"ח אלכס הילמן כמומחה בית משפט וכדירקטור מכריע בחברה.
ביום 14.1.10 נחתם בין הצדדים הסכם בנוגע להחזקותיהם בחברת שלטי ירושלים בע"מ, שקבע גם מנגנון לאיזון ההשקעות של בעלי המניות בחברה דנן. בסעיף 15 להסכם נקבע שלאחר ביצוע תשלומי איזון, תביעה זו תידחה ללא צו להוצאות (להלן: "הסכם הפשרה").
ההליכים בבית המשפט המחוזי בנוגע לתשלומי האיזון טרם הסתיימו והצדדים חלוקים בשאלה, האם די במשאבי החברה כדי לפרוע את כל הלוואות הבעלים שלה, על הריביות. משכך, לא היה מנוס מהשלמת הדיון בתביעה זו.
התובע עתר לתיקון כתב התביעה, אולם בסופו של יום חזר בו מהבקשה, והתרתי פיצול סעדים. במסגרת זאת, אף הוגשה תביעה נוספת בת.א. 48810-11-13.
מטעם התובע הוגשו תצהירם של אחיו מר יצחק מזרחי (להלן: "איציק") ורו"ח יוסף דלרהיים שהיה רו"ח של החברה. מטעם הנתבע הוגש תצהירו.
הצדדים הגישו בהסכמה את חווה"ד שהגיש רו"ח הילמן לביהמ"ש המחוזי מיום 17.10.12 (ראה ההחלטה מיום 30.10.12 וההסדר מיום 8.4.14), ואף את פרוטוקול חקירתו בתיק 29945-05-12; 29990-05-12 מיום 5.1.14 (מ/1) ותגובת רו"ח הילמן (מ/5).
משהצדדים סיכמו טענותיהם, ניתן פסק דין זה.
העובדות שאינן שנויות במחלוקת בין הצדדים :
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.