חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"פ 293-04-10 מדינת ישראל נ' גשימוב

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית המשפט המחוזי חיפה

19.1.2015
בפני השופט:
אמיר טובי

- נגד -
מאשימה:
מדינת ישראל
עו"ד יעל וייסהוף
נאשם:
גנס שניידר גשימוב
עו"ד דן גלעד
גזר דין
 

 

כתב האישום

 

1.הנאשם הורשע, לאחר שמיעת ראיות, בעבירה של חבלה בכוונה מחמירה לפי סעיף 329(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז – 1977.

 

2.בעובדות כתב האישום נאמר כי ביום 28.5.08, בסמוך לשעה 23:30, שהה הנאשם ביחד עם אחר בשם אלכסנדר בוגוסלבסקי (להלן: "אלכסנדר"), בגן בנימין שברחוב נורדאו בחיפה. בהמשך לכך, פנה א.ת. (להלן: "המתלונן") אל הנאשם ואלכסנדר, והתפתח ביניהם עימות מילולי. המתלונן והנאשם התרחקו מהמקום בו ישבו הנאשם ואלכסנדר, והחלו להתקוטט ביניהם. כאשר ראה אלכסנדר את השניים מתקוטטים, התקרב למקום והצטרף לקטטה. במהלך הקטטה, תקפו הנאשם ואלכסנדר את המתלונן באכזריות, והיכו בו נמרצות בבעיטות ובאגרופים, בכל חלקי גופו, בחזהו, בראשו ובפניו, תוך שהם גורמים לו חבלות חמורות, ומתוך כוונה להטיל בו נכות או מום, או לגרום לו לחבלה חמורה. כתוצאה ממעשיהם של השניים, הובהל המתלונן לבית החולים כאשר הוא מחוסר הכרה, ונגרמו לו חבלות חמורות בראשו: שבר טמפורלי שמאלי המתמשך לעצם הפרונטלית משמאל, שבר באף עם המטומה, שבר בקיר הקדמי של הסינוס המקסילרי הימני עם המוסינוס, שברים בקירות עליון ולטרלי של הסינוס המסקילרי השמאלי עם המוסינוס, שבר דרך הקיר הלטרלי של הסינוס הספנואידלי השמאלי עם המוסינוס, וכן, חבלות והמטומות בגפיו. נאמר כי נכון ליום הגשת כתב האישום, המתלונן מוגבל קשות בתנועתו ויכולת דיבורו והינו מרותק לכסא גלגלים.

 

רקע עובדתי

 

3.כפי שפורט בהרחבה בהכרעת הדין, הורשע הנאשם על יד כב' השופטת ת' שרון-נתנאל, וזאת על סמך הודייתו לאחר תיקון כתב האישום במסגרת הסדר טיעון. בגדר הסדר הטיעון הסכימו הצדדים על טווח ענישה הנע בין 5 ל- 8 שנות מאסר בפועל.

 

לאחר שנדחתה בקשתו של הנאשם לחזור בו מהודאתו ומהסדר הטיעון, נגזר דינו ביום 19.7.11. על הנאשם הוטלו 8 שנות מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו, 18 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים לבל יעבור עבירת אלימות מסוג פשע, ופיצוי למתלונן בסך 50,000 ש"ח.

 

על פסק הדין הגיש הנאשם ערעור לבית המשפט העליון. ביום 10.6.13 ניתן פסק דינו של בית המשפט העליון שקיבל את הערעור, התיר לנאשם לחזור בו מהודייתו, והתיק הוחזר לבית המשפט המחוזי לצורך המשך שמיעת הראיות.

 

נוכח השתלשלות העניינים כפי שתוארה לעיל, החליטה כב' השופטת שרון-נתנאל לפסול עצמה מהמשך דיון בתיק. כך, נותב התיק לדיון בפניי להמשך שמיעת הראיות מהנקודה בה נפסקה.

 

ביום 20.10.14, לאחר שמיעת מלוא ראיות הצדדים, הורשע הנאשם בעבירה שיוחסה לו בכתב האישום.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>