חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

CITYBANK NA TEL-AVIV ואח' נ' כונס נכסים רשמי תל אביב ואח'

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
31012-07-13
21.11.2013
בפני :
איתן אורנשטיין

- נגד -
:
אברהם סייג
:
1. כונס נכסים רשמי תל אביב
2. 3.HIMALAYAN BANK LTD
3. 2.CITYBANK NA TEL-AVIV ע"י ב"כ עו"ד דוד דרעי

החלטה

החלטה

עיינתי בבקשה לדחיית הדיון ואין בידי לקבלה.

הדיון בבקשה למתן צו כינוס נגד החייב קבוע ליום שני הקרוב, 25.11.13, והוא נקבע לפני חודשים רבים, אך הבקשה הוגשה רק ביום 19.11.13, ימים ספורים לפני הדיון, ומבלי שניתן כל טעם מדוע מוגשת הבקשה בשיהוי האמור. לא כל שכן, את הבקשה האמורה היה על החייב להגיש סמוך לאחר שהוצאה נגדו ביום 20.6.13, התראת פשיטת רגל בבית משפט זה, לה לא הוגשה התנגדות. לו סבר החייב שלא היה מקום להגיש את התראת פשיטת הרגל בבית המשפט המחוזי בתל אביב יפו, מהטעמים נשוא בקשתו דנן, שומה היה עליו לפנות כבר אז בבקשה מהסוג נשוא בקשתו זו.

עיינתי בהודעת ההבהרה שהגיש ב"כ החייב באשר למועד ההגשה המאוחר של הבקשה, ולא ראיתי בנימוקיה טעם להיעתר לבקשה. בהבהרה נאמר כי הזימון בתיק שנשלח לחייב היה לדיון לפני כב' השופטת אלשיך ועל השינוי של המותב נודע לחייב לאחרונה מכלי התקשורת. עוד נאמר שאם המותב הקודם היה דן בתיק, הרי החייב היה מגיש בקשה לפסילתה וזאת רק במועד הדיון (סעיף 2 להודעת ההבהרה). טענה זו אין בידי לקבלה, שכן בנסיבות אלה, ברי שלא היה מקום להמתין עד מועד הדיון להגשת בקשת הפסילה אלא להגישה לאחר קבלת הזימון.

מעבר לכך;

איני רואה לקשור בין ההתנהלות המיוחסת למותב שדן בעניינה של אשת החייב, לבין ההשפעה הנטענת האפשרית על מותב זה בתיק החייב, וזאת מבלי שיש בידי לקבל את המיוחס לכב' השופטת אלשיך. ודאי שאין בעובדה שההליכים בעניינו של החייב וההליכים בעניינה של אשתו, כדי לפגום בתקינות ההליך. נהפוך הוא, לטעמי יש יתרון שהליכי חדלות פירעון של בני זוג, לא כל שכן בנסיבות המקרה שנטען שיש שותפות ביניהם בנכס הזוג וכאמור בסעיף 3 לבקשה, יתבררו באותו בית משפט ולפני אותו מותב.

לא למותר לציין שהחייב אף טרם הגיש את הבקשה שנטען כי הוא מתעד להגיש לנשיא בית המשפט להעברת ההליך לבית המשפט המחוזי בבאר שבע, וגם בכך טעם לדחיית הבקשה. שומה היה על החייב להחיש הגשת בקשה מהסוג האמור, ובוודאי טרם הגשת הבקשה שלפניי.

לאור מסקנתי זו, איני נדרש לטענות ב"כ הנושות לפיהן הבקשה נעדרת כל עיגון משפטי, כגון שעסקינן למעשה בבקשת פסלות מבלי שיש בסיס לפסלות, כמו גם שאין סמכות לנשיא בית המשפט העליון להורות על העברת התיק לבית המשפט המחוזי בבאר שבע על יסוד הנימוקים שבבקשה, הגם שלא ניתן להקל ראש בטענות ב"כ הנושות.

משכך, הבקשה נדחית והדיון יתקיים במועד.

המזכירות תשגר את ההחלטה בפקס לב"כ הצדדים.

ניתנה היום, י"ח כסלו תשע"ד, 21 נובמבר 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>