חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

BLUE POINT OVERSEAS INC ואח' נ' ישראמקו אינק ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי מרכז
12676-02-09
8.6.2010
בפני :
שאול מנהיים

- נגד -
:
BLUE POINT OVERSEAS INC
:
1. ישראמקו אינק
2. יעקב מימון
3. יוסי לוי
4. בן בלייברג

החלטה,החלטה,החלטה,החלטה,החלטה

החלטה

מדובר בויכוח משפטי שאיננו נושא לחקירה של עד אלא לטיעונים.

ניתנה והודעה היום כ"ו סיון תש"ע, 08/06/2010 במעמד הנוכחים.

שאול מנהיים, שופט

החלטה

העד התייחס פעמים רבות במהלך חקירתו הנגדית לאינטרס שהוא מייחס למר לוי ואף השתמש בו כהסבר לעובדות רבות שעלו בחקירה הזו. גרסתו כפי שנמסרה בתשובות אינה מצריכה השלמות על פניה, ולו נדרשו כאלה היה המקום לכך בתצהיר עדותו הראשית.

ניתנה והודעה היום כ"ו סיון תש"ע, 08/06/2010 במעמד הנוכחים.

שאול מנהיים, שופט

החלטה

אכן נוכח באולם עורך דין שאיננו מופיע בתיק ואיננו צפוי להעיד. בדיון בדלתיים פתוחות רשאי כל אדם להיות נוכח בדיונים, אלא אם כן הוא עומד להעיד ואין צורך שנוכחים אחרים יזדהו או יסבירו את הסיבה לנוכחותם.

ניתנה והודעה היום כ"ו סיון תש"ע, 08/06/2010 במעמד הנוכחים.

שאול מנהיים, שופט

החלטה

קוצב את שכר העד כולל הוצאות טיסה ושהייה בארץ לסך השווה ל- 3,500 דולר לפי השער היציג בש"ח. בשלב זה יישאו הנתבעים 1, 3 ו- 4 יחד ולחוד בתשלום לעד.

ניתנה והודעה היום כ"ו סיון תש"ע, 08/06/2010 במעמד הנוכחים.

שאול מנהיים, שופט

החלטה

1. מפאת נסיבות בריאותיות משפחתיות אני נאלץ לעזוב עתה את הדיון שנועד מלכתחילה לשמיעת כל העדים .

2.שלושת עדי ההגנה שנותרו דהיינו מר לוי ושני האדונים בלייברג, יעידו מחר, 9.6.2010 בשעה 08:30. מר לוי יהיה הראשון שיעיד.

3.אכן לפחות לכאורה הטענה שמר לוי היה אמור לקבל עמלה תמורת מעורבותו בעסקה שהיתה אמורה להניב רווח לתובעת דווקא, ואת העמלה הזו היה אמור לקבל מידי התובעת, היא טענה שכנראה לא עלתה עד לחקירתו הנגדית של מנהל התובעת היום. סעיפים 75 ו- 76 לכתב התביעה מדברים על טובת הנאה אחרת, שגם אם נתקבלה על ידי מר לוי, הרי ככי שהנתבעת 1 ידעה עליה, אין בה כל פגם ביחסים שבינו לבין הנתבעת 1. לא זו העמלה שעליה העיד מנהל התובעת היום ולא כאן הבעיה. טענה כזו שעלתה היום אכן עלולה לעורר חשש לניגוד עניינים אולם זאת רק אם תתקבל גרסת מנהל התובעת. מכל מקום, בעקבות דברים שנאמרים בחקירה נגדית על ידי צד אחד, ואין להם עוגן בכתבי הטענות, אין מתירים שינוי בכתבי טענות ואין מתירים שינוי בתצהירי העדות הראשית, אלא לכל היותר השלמה קצרה של חקירה ראשית על מנת לאפשר תגובה כבר בחקירה ראשית לאותם דברים חדשים שנשמעו בעדותו של צד שכנגד. לשם כך אין כל צורך לשנות ייצוג. שאלת החשש לניגוד עניינים תיבדק על ידי מר לוי ועל ידי משרד עורך דין פישלר, ככל שיראו לנכון לערוך בדיקה כזאת, מייד לאחר ישיבת ההוכחות על מנת שיוכלו להיערך להגשת סיכומים כראוי. ממילא אלמלא נאלצתי לעזוב כעת היו כל העדויות נשמעות עוד היום ולא הייתי מפסיק את הדיון.

ניתנה והודעה היום כ"ו סיון תש"ע, 08/06/2010 במעמד הנוכחים.

שאול מנהיים, שופט

הוקלד על ידי: אורטל בוקובזה התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>