מדינת ישראל נ' פלונים
|
ת"פ בית משפט השלום ראשון לציון |
23380-11-21
8.4.2024 |
|
בפני סגנית הנשיא: שירלי דקל נוה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המאשימה: מדינת ישראל עו"ד תומר מזרחי |
הנאשמים: 1. פלוני 2. אלמונית בע"מ עו"ד אלי סרור |
| גזר דין | |
כתב האישום
הנאשמים הורשעו על פי הודאתם שנמסרה במסגרת הסדר דיוני, ב-55 עבירות של ניכוי מס תשומות בלי שיש להם לגביו מסמך כאמור בסעיף 38 לחוק, במטרה להתחמק או להשתמט מתשלום מס, לפי סעיף 117(ב)(5) לחוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975 (להלן: "חוק מע"מ").
לפי עובדות כתב האישום המתוקן, נאשמת מס' 2 (להלן: "נאשמת 2" או "החברה") היא חברה פרטית מוגבלת במניות, אשר נרשמה כ"עוסק" לעניין חוק מע"מ בתקופה שבין 15.3.2015 לבין 25.9.2018 (להלן: "התקופה הרלוונטית לכתב האישום") שתחום עיסוקה כמוצהר לרשויות המס הוא מסחר סיטוני במתכות ובעפרות מתכת.
נאשם מס' 1 (להלן: "נאשם 1" או "הנאשם") הוא דירקטור ובעל מניות בחברה בתקופה הרלוונטית לכתב האישום.
במהלך שנת המס 2018, קיבלו הנאשמים 55 מסמכים הנחזים להיות חשבוניות מס בסך כולל של 13,093,136 ₪ כולל מע"מ, על שמות העוסקים קבוצת סחר מודרני בע"מ וגוסיל פיננסים בע"מ, וכללו אותן בספרי הנהלת החשבונות של החברה, וזאת מבלי שעשו או התחייבו לעשות את העסקאות שלגביהן הוצאו המסמכים כאמור (להלן: "החשבוניות הפיקטיביות"), כמפורט בנספח א' לכתב האישום.
הנאשמים ניכו שלא כדין, בדיווחיה התקופתיים של החברה למנהל מס ערך מוסף, את מס התשומות הגלום בחשבוניות הפיקטיביות שלעיל, בסך של 1,900,691 ₪, וזאת מבלי שהיה להם מסמך כאמור בסעיף 38 לחוק מע"מ, במטרה להתחמק או להשתמט מתשלום מס.
תמצית טיעוני הצדדים לעונש
ב"כ המאשימה ציין כי כתב האישום תוקן במסגרת הסדר בין הצדדים, שבמסגרתו נלקחו בחשבון, בין היתר, אי איתורם של עדים בתיק, מועד ביצוע העבירות וסוגיית אכיפה בררנית הקיימת בפרשה הרחבה במסגרתה נחקר תיק זה.
ב"כ המאשימה טען כי במעשיהם פגעו הנאשמים ברף גבוה בקופת המדינה ובערך השוויון בנשיאת נטל המס, והפנה לפסיקת בית המשפט העליון בה נקבע כי קיימת חומרה יתרה בעבירות המס וכי יש לעקור מן השורש עבירות אלו לנוכח שכיחותן וקלות ביצוען.
ב"כ המאשימה טען כי משך זמן ביצוע העבירות והיקף ההשתמטות ממס, מעידים על תכנון וביצוע באופן שיטתי מצד הנאשמים ומתוך בצע כסף.
לטענת ב"כ המאשימה, מידת אשמו של הנאשם, שהיה אחראי לביצוע העבירות, גבוהה באופן המצדיק הטלת ענישה משמעותית. ב"כ המאשימה עתר לקביעת מתחם ענישה לגבי נאשם 1 הנע בין 18 ל-36 חודשי מאסר בפועל, מאסר מותנה הנע בין 10 ל-18 חודשים למשך שלוש שנים, וקנס כספי הנע בין 5% ל-10% מסכום המחדל, העומד על כ-1.9 מיליון ₪.
באשר לנסיבות שאינן קשורות לביצוע העבירות, ציין ב"כ המאשימה את הודאת הנאשם, העדר עבר פלילי ותשלום של 1.6 מיליון ₪ המהווה את מרבית סכום המחדל, לצד העמדת ערבויות נוספות שיבטיחו את תשלום יתרת החוב.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>