חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

3 שנות מאסר לתושב חברון שהצית את אולם האירועים "VIEW" בירושלים (תפ

תאריך פרסום : 05/05/2016 | גרסת הדפסה
ת"פ
בית המשפט המחוזי ירושלים
30089-08-15
04/05/2016
בפני השופט הבכיר :
אמנון כהן

- נגד -
המאשימה:
מדינת ישראל
עו"ד נגה סידי
הנאשם:
מוהנד קואסמה (עציר)
עו"ד רועי שרמן
גזר דין
 

 

הנאשם, כבן 29, הורשע על פי הודאתו ובמסגרת הסדר טיעון בכתב אישום מתוקן, בעבירות של הצתה, הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו, שימוש במסמך מזויף וכניסה ושהייה בישראל בניגוד לחוק.

 

בהתאם לאמור בכתב האישום, במהלך השנים 2012-2015, עבד הנאשם באולם האירועים VIEW בתלפיות, וכ-3 חודשים לפני יום 9.8.15, פוטר מעבודתו.

 

בהמשך כתב האישום נטען, כי גמלה בליבו של הנאשם החלטה לגרום נזק לאולם, וכי בבוקר יום 9.8.15, בשעה 05:00, עשה דרכו לאולם כשהוא מצויד בבקבוק 1.5 ליטר ובו בנזין, ובכוונתו להצית את המכלית שהייתה צמודה לקיר הצמוד לאולם. הנאשם הודה, כי ניגש למכלית שהכילה ציוד רב, שפך בנזין בתוך המכלית והדליק אותו, ביודעו שהדבר עלול לגרום נזק לאולם הצמוד. כתוצאה ממעשיו של הנאשם, המכלית ותכולתה עלו באש, ונגרם נזק רב לתכולת המכלית. אחד מעובדי האולם הבחין בשריפה והזמין מכבי אש, אשר כיבו את השריפה ומנעו את התפשטותה לעבר מבנים סמוכים.

 

בהמשך כתב האישום נטען, כי בהמשך היום, אותר הנאשם באולם אחר בו עבד באותה עת, וכי שוטרים הגיעו למקום כדי לעצרו. הנאשם, אשר הבחין בשוטרים, החל לברוח במטרה להימלט מהם, אך השוטרים עצרו אותו.

 

בנוסף, הודה הנאשם, כי הוא אינו תושב ישראל ובמועדים הרלוונטיים לכתב האישום, לא היה לו אישור כניסה לישראל. כמו כן, הודה הנאשם, כי כ-4 שנים עובר ליום ההצתה, רכש תעודת זהות ישראלית מזויפת מאדם שזהותו אינה ידועה, אשר הכילה את פרטיו של אדם אחר, ואשר נושאת את תמונתו של הנאשם. הנאשם הודה גם בכך, כי החל מיום 27.6.12, נכנס בעשרות הזדמנויות לישראל ושהה בה בניגוד לחוק, ואף השתמש בתעודת הזהות המזויפת פעמיים לפחות לצורך הזדהות.

 

כאמור, הורשע הנאשם על פי הודאתו, כי במעשיו אלה שילח אש במזיד, עשה מעשה בכוונה להפריע לשוטרים כשהם ממלאים את תפקידם בחוק, או להכשילם בכך, וכן השתמש במסמך מזויף ביודעו שהוא מזויף, ונכנס לישראל ושהה בה בניגוד לחוק במשך תקופה של 3 שנים לסירוגין.

 

התביעה ביקשה לקבוע שני מתחמי ענישה, המתחם האחד לעבירת ההצתה וההפרעה לשוטר, והמתחם הנוסף לעבירות השב"ח והשימוש במסמך מזויף. יצוין, כי ב"כ הנאשם לא חלק על בקשה זו.

 

באשר לעבירות ההצתה וההפרעה לשוטר, ביקשה התביעה לקבוע מתחם עונש שנע בין 3 ל-6 שנות מאסר, וביחס לעבירות השהייה הבלתי חוקית ושימוש במסמך מזויף, ביקשה התביעה לקבוע מתחם עונש שנע בין 8 ל-24 חודשי מאסר. התביעה ביקשה לצבור את העונשים באופן חלקי, כך שיגזרו על הנאשם לא פחות מארבע וחצי שנות מאסר בפועל, פיצוי למתלונן, קנס ומאסר על תנאי.

 

ב"כ הנאשם ביקש להעמיד את מתחם העונש ההולם בגין ההצתה על מאסר שבין 9 ל-18 חודשים. לגבי השהייה הבלתי חוקית והשימוש במסמך מזויף טען, כי יש להסתפק בעונש מאסר שבין "חודש עד חודשיים".

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ